Unul dintre primarii corupți ai Aradului, în fața judecătorilor: „Nu mai fac politică!” S-a sucit…

  de O. Peniță | 7 iunie 2016, 10:15 AM | Covăsânţ | Recomandările editorilor | Știri Arad

  18

  Știri Arad. Traian Gheorghe Balint a câștigat din nou alegerile pentru funcția de primar al localității Covăsânț deși, luna trecută, prins de DNA cu mită în „buzunar”, a demisionat și chiar a declarat s-a săturat de politică și că se retrage din cursa electorală.

  Procurorii DNA, cei care în aceste momente finalizează rechizitoriul, susțin că urmare a încheierii unui contract de execuţie lucrări în valoare de peste 468.000 lei inclusiv TVA, între Primărie şi un om de afaceri, Traian-Gheorghe Balint, primar şi ordonator de credite al comunei arădene Covăsânţ, a pretins de la omul de afaceri suma de 18.000 lei, suma reprezentând un procent de 10% din valoarea a două facturi emise în cadrul contractului, din care a primit efectiv, la aceeaşi dată, 3.000 lei.

  În fața judecătorilor, pentru a nu fi arestat preventiv, Balint și-a turnat cenușă-n cap, fluturând în fața instanței demisia din calitatea de primar, recunoscându-și fapta. Urmarea a fost că a scăpat de arest…

  Acum, Balint a fost reales în funcția de primar și o cam dă la întors… Iată ce ne-a declarat „pe fugă”, după ce a aflat că suntem jurnaliști și dorim să aflăm dacă își va da demisia pentru a-și ține cuvântul că s-a lăsat de politică: „Deocamdată nu vă pot spune ce o să fac. Mai vedem cum stau treburile” – ne-a spus Balint. „Și cum stau?”– l-am chestionat noi, înțelegând că vrea să o „scalde”. „Păi vedem… Nu pot să vă spun nimic”… după care ne-a închis telefonul sec.

  Citeste si Procurorii zguduie Aradul! Primarii Radița, Balint și Avram nu mai au voie la serviciu!

  Balint

   

   

   

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Ce-i drept, omu’ nu prea a mai fost interesat sa candideze, se stia asta inainte de patania cu DNA-ul, chiar de anul trecut…dar a fost “impins” in fata de anumite grupuri, iar apoi n-au putut sa-l mai schimbe si au tras tare sa castige tot el primaria, ca altfel era „bai”!
   Acum in cazul unor anticipate, aceste grupuri vor pregati alt candidat, asa mai „popular” cat de cat, pt a le asigura din nou victoria…ideea a fost simpla, nu avea voie sa intre alt primar in primarie, decat de-al lor 🙂

   +5 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  4 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.