Unul dintre cele mai iubite filme românești pentru copii, astăzi, la Cinematograful din Grădiște

  de Special Arad | 23 august 2019, 1:30 PM | Cultură | Film

  0

  „Veronica” – unul dintre cele mai iubite filme românești pentru copii va fi proiectat astăzi, 23 august, începând cu ora 19:00, la cinematograful din Grădiște. INTRAREA ESTE LIBERĂ în limita locurilor disponibile.

  Uimitorul success la public (nestins de aproape 4 decenii), multitudinea premiilor acordate, face ca „Veronica” să rămână un film de referință în cinematografia pentru copii, românească și nu numai.

  Scenariul acestui film musical, semnat de Vasilica Istrate si Elisabeta Bostan este inspirat de lumea fabulelor lui La Fontaine, demersul moralizator fiind învăluit într-o fermecătoare mantie de fantezie, tandrețe și voie bună. Sub bagheta regizoarei „mama Zizi Bostan” distribuția alcătuită din mari artiști ai scenei românești (Vasilica Tastaman, Dem. Rădulescu, Margareta Pâslaru, Angela Moldovan, George Mihăița) alături de zeci de figuranți, construiesc un univers fabulos, seducator atât pentru cei mici cât și pentru adulții care știu să retraiască basmele copilăriei.

  Veronica (Lulu Mihăescu) este o fetiță drăgălașă și zvăpăiată care trăiește într-o casă de copii. De ziua ei, când împlinește 5 ani, Zâna zânelor îi dăruiește un obiect neobișnuit: o “traistuță fermecată”, care-i poate îndeplini toate dorințele. Cu o condiție: fetița trebuie să fie cuminte, darnică, respectuoasă și prietenoasă cu cei din jurul ei. Încântată, Veronica uită promisiunea făcută Zânei și hotărăște să păstreze darul numai pentru ea. Supărată de egoismul fetei, trăistuța o părăsește. Cu sufletul încărcat de regrete și lacrimi, Veronica pleacă în căutarea ei. (Sursa: Cinemagia)

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.