marþi, 18 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Unul dintre cei mai activi vulcani din Japonia a erupt | Video

  de - | 24 iulie 2022, 9:56 PM | Internaţional

  0

  Vulcanul Sakurajima, situat pe insula principală Kyushu, în vestul arhipelagului nipon, a erupt duminică la aproximativ ora 8:05 PM (11:05 GMT), potrivit Agenţiei japoneze meteorologice (JMA), fără să producă pagube imediate, conform relatărilor media, informează Reuters, scrie AGERPRES.

  Potrivit televiziunii publice NHK, roci vulcanice s-au prăvălit pe versant până la o distanţă de 2,5 kilometri de vulcan. Nivelul de alertă pentru erupţie vulcanică a fost ridicat la 5, cel mai înalt, iar rezidenţii anumitor regiuni au fost sfătuiţi să evacueze, a precizat NHK.

  Sakurajima este unul dintre cei mai activi vulcani din Japonia şi înregistrează frecvent erupţii de intensităţi diferite. În 2019 a ejectat o coloană de cenuşă la o înălţime de 5,5 kilometri în atmosferă.

  În înregistrările video ale erupţiei de duminică apare o masă roşie care se scurge în josul unui versant însoţită de proiectile de lavă care ţâşnesc în aer, în timp ce fumul, dificil de distins în întuneric, se ridică în atmosferă.

  Cea mai mare parte a oraşului Kagoshima este pe partea opusă faţă de vulcan a golfului, însă câteva zone rezidenţiale, situate la o distanţă de circa 3 kilometri de crater, ar putea primi ordin de evacuare, notează stiripesurse.ro.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.