marþi, 23 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad se pregătește pentru sesiunea de toamnă. Se organizează a doua sesiune de admitere

  de Special Arad | 7 august 2020, 8:32 AM | Educaţie | Știri Arad

  0

  Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad se pregătește pentru sesiunea de toamnă. Pentru locurile rămase libere, se organizează o a doua sesiune de admitere în luna septembrie. Înscrierile se pot face în luna august și septembrie, la centrul de înscrieri din Bd. Revoluției nr. 72 (fosta clădire BNR, vis a vis de Primăria Arad), de luni până vineri între orele 9.00-17.00

  În prima sesiune de admitere a fost înregistrată o creștere a numărului celor înscriși cu 30 de procente mai mare decât cea a anului trecut. Peste 1.300 de studenți s-au înscris la una din cele 9 facultăți ale UAV din care 450 s-au înscris on line sau la centrele din județ și regiune. Cele mai solicitate specializări au fost: pedagogia învățământului primar și prescolar, psihologie, administrație publică, muzică, educație fizică și sportivă, management, finanțe-bănci, automatică și informatică aplicată, autovehicule rutiere, informatică. O creștere considerabilă a fost la Facultatea de Teologie precum și la specializările în limba engleză.

  „Ne bucură faptul că numărul celor care au ales universitatea noastră este în creștere. Un factor care cu siguranță a afectat această creștere, vizibilă în majoritatea centrelor universitare, a fost procentul mai ridicat al celor care au luat bacalaureatul. Ne bucurăm că am reușit să-i convingem pe acești absolvenți să aleagă UAV. Cred că un factor important a fost oferta noastră educațională foarte bine calibrată la piața muncii.În ceea ce privește metodologia de înscriere, candidații au avut la dispoziție și varianta on line a înscrierii, mult mai solicitată anul acesta față de anii trecuți, precum și centrele locale de înscriere din județ și regiune” a declarat rectorul UAV, prof.univ.dr. Ramona Lile.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.