duminicã, 16 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Universitatea „Aurel Vlaicu” Arad anunță proiectul „SocioPlus” , în colaborare cu Universitatea Oradea

  de Special Arad | 23 septembrie 2014, 11:00 AM | Educaţie

  0

  Universitatea “Aurel Vlaicu” din Arad  împreună cu Universitatea din Oradea îşi propune să realizeze programe de studii mai bune pentru studenti prin dezvoltarea curiculara a 5 programe (doua la nivel de licenta si trei la nivel de master), si cresterea relevantei curriculei acestora pentru piata muncii, fundamentata pe baza analizei de nevoi.

  Astfel proiectul „SocioPlus” va contribui la dezvoltarea unei comunităţii de cercetare care sa ofere un cadru de interacţiune şi comunicare permanentă între mediul academic şi reprezentanţi relevanţi ai angajatorilor, parteneri în formarea  studenţilor noştri ca viitori specialişti. In acest sens vor fi identificate instituţiile care angajeaza absolvenţi ai acestor programe de studiu din zona publica si privata (institutiile autoritatilor locale si centrale, ONG, societati comerciale) din Arad si Bihor şi vor fi invitate să  participe la reteaua SocioPlus.

  În perioada imediat următoare se vor organiza  a 2 reuniuni festive  la Arad în data de 16 octombrie şi la Oradea precum  şi  2 workshopuri în cadrul cărora  vor fi prezentate obiectivele şi rezultatele aşteptate ale proiectului. Reprezentanţii organizaţiilor participante din mediu academic şi privat cu atribuţii relevante pentru cele 5 programe de studiu vor semna protocolul de participare la reţeaua SocioPlus.

  Pe pagina web a proiectului va fi lansat un forum pe tema conţinuturilor celor 5 programe de studiu. Pentru creşterea relevanţei curriculumului universitar pentru piaţa forţei de muncă, membrii reţelei SocioPlus vor fi interogaţi prin 2 sondaje online cu privire la competenţele solicitate viitorilor angajaţi corelate cu aspecte ale conţinuturilor celor 5 programe de studiu.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.