Universitatea Aurel Vlaicu a produs o tonă de dezinfectant pentru spitalele din regiune

  de Special Arad | 6 aprilie 2020, 4:59 PM | Coronavirus | Educaţie | Știri Arad

  0

  Peste 1000 de litri de dezinfectant produs în laboratoarele Universității „Aurel Vlaicu” din Arad a fost donat spitalelor din regiune, medicilor de familie și forțelor de ordine implicate în lupta împotriva epidemiei de COVID 19. Este a doua serie de dezinfectant produsă la UAV de către profesorii din cadrul Institutului de Cercetare -Dezvoltare – Inovare în Științe Tehnice și Naturale.

  „În două săptămâni am reușit să producem în laboratoarele institutului 1000 de litri de dezinfectant pentru mâini. Produsul respectă recomandările OMS și, în plus, folosim pentru prepararea lui și uleiul esențial de lavandă produs și analizat în laboratoarele noastre, produs natural recunoscut pentru calitățile sale antiseptice și antivirale.” a precizat directorul Institutului de Cercetare -Dezvoltare – Inovare în Științe Tehnice și Naturale, prof. univ. dr. Lucian Copolovici.

  Suma pentru achiziționarea substanțelor necesare producerii dezinfectantului a fost obținută în urma implicării cadrelor didactice și a arădenilor care au donat bani în contul Asociației pentru Management și Cercetare în Științe Socio-Umane, asociație a Universității „Aurel Vlaicu” din Arad.

  „Mulțumim celor care au donat și care au făcut posibilă achiziționarea materiei prime pentru prepararea a peste 1000 de litri de dezinfectant. Atâta timp cât vom avea fondurile necesare pentru materia prima, vom continua să producem dezinfectant. Colegii de la Institutul de Cercetare și Inovare sunt pregătiți să muncească atât cât va fi nevoie și vom continua să oferim celor implicați în lupta împotriva Covid 19, dezinfectantul necesar” a declarat rectorul UAV, prof.univ.dr Ramona Lile.

  Cei care doresc să se implice în această acțiune pot dona în contul deschis pentru Asociația pentru Management și Cercetare în Științe Socio-Umane:

  CUI 36671198
  Contul: RO05BTRLRONCRT0P17803501.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.