luni, 15 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Uniunea Salvați România – scurtă scrisoare de intenție (I) (P)

  de - | 4 decembrie 2016, 1:56 PM | Electoral

  0

  Uniunea Salvați România își propune să schimbe paradigma politică în România. Identitatea partidului nu e una doctrinară, poziționarea fiind împotriva unei clase politice nereformate, insensibilă la corupție și inechitate, captivă instinctului de auto-perpetuare. Ideologiile politice au fost golite de sens de politrucii responsabili care le-au folosit să valideze vădite inadecvări morale sau chiar penale. Binele comun a fost înlocuit cu interese de grup, uneori trans-partinice, ceea ce a condus la marasmul politic actual, la confuzia patriotismului cu naționalismul deșănțat, utilizat ca vehicul electoral, la relativizarea intenționată și cu rea credință a evidențelor. Problema României de azi nu ține de fine nuanțe între dreapta sau stânga, de etatism versus stat minimal ci de drenarea banului public, de corupție și de politizarea excesivă a instituțiilor, de birocratizare și anomalii bugetare, de disonanțe legislative și derapaje grave de la democrație. Iar soluțiile nu țin de asumări doctrinare ci de bun simț și responsabilitate civică.

  Dintre prioritățile absolute mai menționăm cele legate de ÎNVĂȚĂMÂNT:
  – 6% din PIB pentru învățământ.
  – Extinderea programului „Școala pentru toți” (măsuri de integrare socio-educațională care vizează în același timp familia, școala și comunitatea) la toate școlile sărace din România. Intervenția vizează atragerea de fonduri europene prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020 de peste 200 de milioane de euro.
  – Subvenționarea per elev a activităților „Școala după Școală”, scopul fiind reducerea abandonului școlar care a ajuns la 19% în România – cel mai mare procent din UE.
  – Numirea pe criterii politice a responsabililor din învățământ scade calitatea actului educațional. Depolitizarea învățământului alături de depolitizarea tuturor deconcentratelor și descentralizatelor va eficientiza și va creea premizele legalității instituționale în România.
  – De asemenea, propunem politicienilor să nu mai participe la deschiderile de an școlar. E un gest minimal, unilateral, un semn pentru depolitizarea școlii.

  Biroul de presă USR Arad

  Articol realizat de USR Arad, publicat de Special Arad Media SRL. Cod unic de indentificare a mandatarului financiar: 11160072

  NOTĂ: Prezentul comunicat de presă reprezintă un spațiu publicitar pe perioada campaniei electorale pentru alegerile parlamentare, ca un bonus pentru un banner publicitar, prin intermediul cărora formațiunile politice doresc să se promoveze și să evidențieze anumite aspecte. Redacția Special Arad nu își asumă conținutul comunicatului de față!

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.