sâmbãtã, 25 mai, 2024

Special Arad Logo

  Uniunea Europeană și Germania au ajuns la un acord privind interzicerea motoarelor cu combustie internă

  de - | 25 martie 2023, 7:47 PM | Auto | Internaţional

  0

  (foto: arhivă)

  Anunțul a fost făcut de vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, pe Twitter, precizând că UE “a ajuns la un acord cu Germania privind viitorul autovehiculelor cu motoare termice care folosesc combustibil neutru din punct de vedere al poluării. Ne vom concentra acum pe adoptarea unor noi standarde privind emisiile de dioxid de carbon ale autovehiculelor”, scrie Biziday.

  Ministrul german al Transporturilor a explicat faptul că autovehiculele cu motoare cu combustie internă pot fi înmatriculate și după 2035 dacă folosesc doar combustibil neutru din punct de vedere al emisiilor de dioxid de carbon”.

  Nu este însă clar cum acordul dintre Uniunea Europeană și Germania va fi implementat. Politico scrie că UE a fost de acord să creeze o nouă categorie pentru vehiculele alimentate cu acest tip de combustibil în cadrul normelor Euro 6 deja existente, iar apoi să “integreze” această categorie în legislația controversată privind standardele legate de emisiile de CO2.

  Citește continuarea pe biziday.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.