Uniunea Europeană oferă sprijin pentru zonele rurale ale României

  de Special Arad | 20 June 2022, 9:17 AM | Naţional | Recomandările editorilor

  0

  Uniunea Europeană va sprijini mai mult zonele rurale, mai ales că odată cu pandemia mulți oameni au decis să se mute de la oraș.

  Cum însă multe sate, inclusiv din România, nu au infrastructură pentru un trai decent, comisarii europeni discută noi politici care să grăbească dezvoltarea lor. Mai ales că zonele rurale au un potențial agricol uriaș de care depinde în mare măsură siguranța alimentară a statelor.

  Peste 30% din populația Uniunii Europene trăiește la sat, potrivit comisarilor europeni. Procentul a crescut în pandemie, când tot mai mulți oameni au lăsat viața de oraș pentru cea de la țară. În România, de exemplu, în 2020 s-au mutat la sat peste 116 mii de români, potrivit datelor Institutului Național de Statistică.

  În aceste condiții, comisarii europeni propun noi modalități de sprijin pentru că zonele rurale să le poată oferi un trai decent celor care vor să se mute acolo. Mai ales că numeroase așezări au rămas treptat fără locuitori.

  Fondurile care vor veni în perioada următoare, inclusiv în sprijinul localităților din România, vizează și potențialul agricol pe care îl au aceste zone rurale, vitale pentru siguranța alimentară a fiecărei țări. Iar oamenii să fie încurajați și sprijiniți financiar să își deschidă afaceri în domeniul agricol și alimentar.

  Citește mai mult pe stirileprotv.ro.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.