sâmbãtã, 22 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Unitatea de elită a armatei lui Putin a suferit pierderi grele în Harkov. Pe Frontul de Sud, ucrainenii susțin că au capturat câteva puncte cheie pentru eliberarea Herson

  de - | 13 septembrie 2022, 10:14 AM | Internaţional

  0

  (foto: Ukrinform)

  Forțele rusești retrase din regiunea Harkov în ultima săptămână fac parte din Armata 1 a Tancurilor de Gardă, care sunt subordonate Districtului Militar de Vest al Forțelor Armate ale Federației Ruse, afirmă ministerul britanic al apărării în evaluarea sa de marți dimineață, scrie HotNews.ro.

  Formația blindată a armatei lui Putin a avut pierderi grele la începutul invaziei și nu a reușit să se refacă complet până la atacul de succes al trupelor ucrainene care au recucerit 6.000 de km pătrați de la începutul lunii septembrie, în cadrul celor două ofensive din sud și est, potrivit președintelui ucrainean Vladimir Zelenski.

  fr est 13 sept
  Imagine: biziday.ro / ISW

  Potrivit ISW, citat de Biziday, contraofensiva Armatei Ucrainene de pe Frontul de Sud continuă să aibă un impact semnificativ asupra moralului și capacităților militare ruse. Imaginile din satelit arată că aceștia și-au părăsit anumite poziții de pe axa Nikolaev-Herson. ISW consideră că această aparentă retragere poate compromite capacitatea rușilor de a apăra periferia de nord-vest a orașului Herson și sugerează că trupele ruse din această zonă se așteaptă la un atac asupra pozițiilor lor, care ar putea fi iminent.

  frontul de sud 13 sept
  Imagine: biziday.ro / ISW

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.