vineri, 14 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Ungurii nu se dezmint: mesaje surpriză în jurul Budapestei!

  de - | 13 iulie 2015, 1:58 PM | Internaţional | Recomandările editorilor

  1

  Mai multe panouri cu mesajul „Sorry about our prime minister” (Ne cerem scuze pentru premierul nostru – n.red.) au fost amplasate în apropierea capitalei Ungariei, Budapesta. Vizibile de pe drumurile principale care intră în Budapesta, panourile ironizează mesajele Guvernului condus de Viktor Orbán.

  Organizaţia MKKP din Ungaria este cea care a amplasat recent panourile, aproximativ 800 la număr, după ce, la mijlocul lunii iunie, a strâns 33 de milioane de forinţi în urma unei campanii, scrie Vocea Transilvaniei.

  „O parte a campaniei este adresată străinilor, pentru că este ruşinos ca ei să vadă panourile Guvernului şi vrem să le arătăm că mulţi dintre noi gândim altfel”, susţin cei de la MKKP.

  Mesajele vin ca urmare a unor măsuri surprinzătoare ale Guvernului de la Budapesta, aici fiind vizate mai ales construcția unui gard de patru metri la granița cu serbia, dar și suspendarea Acordului de la Dublin privind acordarea de azil politic imigranților, scrie Vocea Transilvaniei.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. E bine să se știe: este o campanie a unui ”partid” MKKP, Partidul Maghiar al Câinelui cu Două Cozi, născut dintr-o inițiativă street-art în Szeged, împreună cu un blog Vastagbőr (Piele Groasă). A fost o inițiativă civică de mare succes, la început ei gândindu-se la câteva panouri cu care să contracareze afișajul guvernamental antiimigrație. În urma succesului s-au strâns atâția bani încât au reușit să împânzească întreaga Ungarie cu astfel de panouri la ”mișto”.
   E nice, într-adevăr, demonstrându-se că umorul poate fi o armă eficace în fața tâmpeniei guvernamentale de pretutindeni.

   +1 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  2 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.