duminicã, 21 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Poliția de Frontieră estimează o creștere a traficului la granița cu Ungaria, în minivacanța de Sfânta Maria. Ce recomandări au polițiștii de frontieră

  de Ioana Costaș | 12 august 2023, 9:18 AM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  0

  Polițiștii de frontieră se așteaptă la creșterea traficului în perioada minivacanței de Sfânta Maria, în special la granița cu Ungaria.

  „Ne aflăm în plin sezon estival şi urmează minivacanța de Sfânta Maria, prilej pentru mulți cetățeni români de a călători în afara granițelor ţării. Având la bază experienţa săptămânilor trecute, când media valorilor de trafic în timpul unei zile de weekend a depăşit 500.000 de persoane la nivel național, ne așteptăm și de această dată la o creștere semnificativă a traficului în punctele de frontieră, în special la graniţa cu Ungaria și Bulgaria”, au explicat reprezentanții Poliției de Frontieră.

  În acest context, la nivelul tuturor structurilor teritoriale ale Poliției de Frontieră Române s-au suplimentat arterele de control, în funcţie de configuraţia fiecărui punct şi de dinamica valorilor de trafic, s-a suplimentat personalul planificat la controlul documentelor, precum și echipamentele de control folosite, fiind utilizate inclusiv staţii mobile, în vederea asigurării controlului de frontieră în parametrii optimi.

  Astfel, zilnic, aproximativ 3.900 poliţişti de frontieră desfăşoară, în această perioadă, activităţi de supraveghere şi control la frontiera de stat. Tot pentru efectuarea formalităţilor de frontieră cu operativitate, echipe mobile din cadrul structurii centrale se vor deplasa în principalele puncte de trecere ale frontierei pentru a acorda sprijin polițiștilor aflaţi în teren.

  „Precizăm că punctele de prim ajutor instalate în PTF Nădlac II de către autorităţile locale, la solicitarea Poliţiei de Frontieră, rămân operaţionale pe perioada weekend-urilor. Voluntari şi paramedici sunt pregătiţi să acorde ajutor de specialitate în cele două puncte, în caz de nevoie.

  Menţionăm că la frontierele interne, formalităţile specifice se efectuează în comun cu autorităţile de frontieră ungare, respectiv bulgare, sens în care, în cadrul protocoalelor bilaterale, au fost contactate autoritățile statelor vecine în vederea stabilirii unor măsuri comune de fluidizare a traficului, astfel încât controlul de frontieră să se desfășoare cu operativitate şi totodată cu respectarea metodologiei de lucru”, au punctat reprezentanții Poliției de Frontieră.

  În condiţiile în care, conform estimărilor, cele mai tranzitate puncte de trecere vor fi cele de la granița cu Ungaria, iar cele mai mari valori de trafic sunt înregistrate în punctele Borş şi Nădlac II, Poliția de Frontieră recomandă călătorilor, utilizarea tuturor punctelor de frontieră deschise traficului internaţional de la graniţa de vest.

  Astfel, la frontiera româno-ungară sunt operaţionale 12 puncte de trecere, după cum urmează:

  pe raza județului Timiş: PTF Cenad – Kiszombor

  pe raza județului Arad: PTF Nădlac – Nagylak; PTF Nădlac II – Csanadpalota; PTF Turnu – Batonnya; PTF Vărşand – Gyula

  pe raza județului Bihor: PTF Salonta – Mehkerek; PTF Borş – Artand; PTF Borș II- Nagykereki; PTF Valea lui Mihai – Nyirabrany; PTF Săcuieni – Letavertes;

  pe raza județului Satu Mare: PTF Urziceni – Vallaj; PTF Petea – Csengersima.

  Poliția de Frontieră recomandă consultarea aplicaţiei Trafic On-line, de pe pagina de internet www.politiadefrontiera.ro, care prezintă o estimare a timpului de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp.

  Citește și: Poliția de Frontieră: „Traficul la frontieră s-a dublat, în weekend, faţă de perioada similară a anului anterior”

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.