sâmbãtã, 13 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Ungaria trece prin cea mai lungă perioadă de recesiune din istoria postcomunistă

  de - | 20 august 2023, 3:36 PM | Internaţional

  0

  Parlamentul Ungariei

  Ungaria trece prin cea mai lungă perioadă de recesiune din istoria postcomunistă. PIB-ul Ungariei s-a contractat cu -0,3% în trimestrul doi faţă de trimestrul anterior. Inflaţia este în continuare cea mai puternică din UE, anunță Business Magazin.

  PIB-ul Ungariei s-a contractat cu -0,3% în trimestrul doi faţă de trimestrul anterior, în acest fel prelun­gindu-se o recesiune tehnică pentru a ajunge cea mai lungă din cel puţin 1995 încoace. Atunci, biroul naţional de statistică a început seria actuală de date statistice economice.

  PIB-ul scade de patru trimestre consecutive.

  Cifrele sunt considerate tragice de presa economică, mai ales că i-au luat pe toţi prin surprindere. În ziua anterioară anunţării lor, analiştii speculau chiar că agricultura s-ar putea să fi devenit motorul de creştere salvator.

  Ce s-a întâmplat de fapt? Cifrele sunt preliminare, ceea ce înseamnă că institutul de statistică nu a oferit detalii. Acestea vor veni pe 1 septembrie. Însă se ştie că industria şi ser­viciile de piaţă au avut cele mai mari contribuţii la reducerea performanţei economice.

  Producţia industrială a scăzut în volum cu 6% în trimestrul doi. Până şi serviciile, un motor rezistent, au sucombat sub forţa in­flaţiei. Institutul de statistică a subli­niat performanţa „bună“ a agricul­turii, care a frânat declinul.

  Citește mai mult pe Business Magazin.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.