duminicã, 16 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Ungaria blochează propunerea UE care interzice importurile de petrol din Rusia

  de - | 9 mai 2022, 8:45 AM | Internaţional

  0

  Ungaria continuă să blocheze propunerea Uniunii Europene care ar interzice importurile de petrol din Rusia, ținând astfel în loc întregul pachet de sancțiuni al UE împotriva Rusiei, informează Bloomberg, conform digi24.ro.

  O întâlnire a celor 27 de ambasadori ai UE s-a încheiat duminică fără un acord, fiind așteptat ca discuțiile să se reia zilele următoare, au spus persoane apropiate evenimentului, care au cerut să rămână anonime, deoarece discuțiile au fost private.

  Uniunea Europeană urmărește să interzică importul petrolului rusesc în următoarele șase luni dar a oferit Ungariei și Slovaciei permisiunea să importe țiței rusesc până la sfârșitul anului 2024, iar Republicii Cehe până în iunie a aceluiași an, deoarece depind în mare măsură de petrolul lui Putin.

  Această păsuire nu a reușit să convingă Ungaria, care a continuat să se opună duminică planului de interzicere a petrolului rusesc.

  UE a făcut eforturi pentru ca sancțiunile să fie încheiate de Ziua Victoriei, sărbătorită de Rusia la 9 mai, dată la care Moscova comemorează sfârșitul celui de-Al Doilea Război Mondial.

  În 2019, Uniunea Europeană a importat din Rusia aproape două treimi din țițeiul necesar. Sancțiunile care ar bloca importul de petrol rusesc ar pune mai multă presiune asupra Moscovei, având în vedere că blocul comunitare este cel mai mare consumator de țiței provenit din Rusia, scrie digi24.ro.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.