Ungaria are tramvai alimentat pe energie solară!

  de Special Arad | 13 septembrie 2014, 5:49 PM | Eco

  0

  Decenii la rând, energia solară a fost lăsată în derizoriu de către companiile de transport care au căutat combustibili alternativi mai viabili. Cu toate acestea, progresele majore din sectorul solar permit astăzi soluții pentru industria de transport. Ungaria este exemplul cel mai bun în acest sens.

  Din această primăvară, în centrul Ungariei, un tramvai alimentat cu energie solară oferă turiștilor plimbări cu zero emisii într-o rezervație naturală. Designerii speră că acest sistem ar putea deveni un model pentru o rețea națională de transport public alimentaăt cu energie solară, relatează Solar Magazin.

  Poreclit “Vili” (în limba maghiară “tramvai”), mijlocul de transport are aproximativ 10 de metri pătrați de panouri solare amplasate pe plafon și dispune de un sistem de recuperare a energiei cinetice (Kinetic Energy Recovery — KERS) similar cu cel folosit la mașinile de curse Formula 1.

  Totuși, tramvaiul nu dispune de vitezele întâlnite la mașinile F1 ci se limitează la doar 25 Km/h, cu cele două motoare electrice de 7 kW.

  “Vili” este silențios, are emisii zero, nu poate fi deosebit de rapid, însă este complet în afara rețelei, fără să depindă de liniile electrice și de rețeaua electrică națională. Pentru o rezervație naturală, acest tramvai electric silențios este modul perfect de a parcurge tot parcul. Poate, într-o zi, un astfel de sistem se va regăsi și în centrele istorice și culturale din orașele Ungariei.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.