Ungaria anunță că nu va sprijini Ucraina în faţa Rusiei și că Moscova și Budapesta au o relație de „respect reciproc”

  de - | 26 January 2022, 5:50 PM | Internaţional

  2

  Ungaria nu va sprijini Ucraina în actualul conflict al acesteia cu Rusia atât timp cât Kievul continuă să priveze minoritatea maghiară de drepturile ei, a spus miercuri ministrul de externe ungar Peter Szijjarto, care a insistat că ţara sa susţine o relaţie de respect reciproc cu Moscova, potrivit Digi24.ro.

  Dacă ucrainenii nu renunţă la aceste politici, posibilităţile guvernului ungar de a sprijini Ucraina, inclusiv în actualul conflict, sunt puternic limitate, a spus şeful diplomaţiei ungare într-o declaraţie acordată cotidianului Magyarnemzet, citată de agenția EFE.

  Etnicii maghiari din Ucraina trăiesc în privare de drepturi şi, în unele cazuri, ajung să sufere hărţuire fizică, iar acest lucru este inacceptabil, a spus Szijjarto, potrivit Agerpres.

  La o reuniune cu omologii săi din statele membre NATO desfăşurate la începutul lunii, el calificase de asemenea inacceptabil faptul că guvernul de la Kiev foloseşte provocările din estul Ucrainei drept scuză pentru a continua să restrângă drepturile minorităţilor naţionale, inclusiv ale etnicilor maghiari din Transcarpatia.

  Citește mai mult pe Digi24.ro.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  1 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.