Ungaria a câștigat concursul gastronomic Bocuse d’or Europa prin reprezentantul său Tamás Széll

Țara gazdă, Ungaria, a câștigat miercuri cea mai prestigioasă competiție continentală de gastronomie, . Ungaria a devansat Norvegia și Suedia, în timp ce chef-ul francez Laurent Lemal, s-a clasat pe locul patru, potrivit Agerpres.
Cei 20 de candidați au încercat să seducă juriul prin pregătirea unei specialități din carne roșie de cerb și a unui platou pe bază de pește sturion cu icre. Conform regulilor concursului, organizația Bocuse, care poartă numele fondatorului său, chef francez Paul Bocuse, a determinat cele două ingrediente de bază, care sunt întotdeauna tipice țării gazdă.
Tamas Szell, 34 de ani, este unul din reprezentanții generației tinere a bucătăriei ungare care încearcă să dea gastronomiei naționale o altă imagine decât cea a tradiționalului gulaș.
Szell este bucătar șef la restaurantul Onyx din Budapesta, care a fost primul din Ungaria laureat cu o stea în ghidul Michelin.
În 2013, Tamas Szell s-a clasat pe locul 10 la competiția Bocuse d’Or mondială.
Considerați cei mai promițători chefi ai Europei după ce au câștigat competițiile naționale din respectivele țări, candidații au concurat între ei timp de două zile la Budapesta, în 10 și 11 mai.
Doi dintre ei au primit biletul de acces la finala mondială a Bocuse d’Or care va avea loc în ianuarie 2017 la Lyon (centrul-est al Franței).
Foto: Origo
Comentariile portalului
Ați greșit adresa. Orice jurnalist de la Special Arad își permite să scrie și să critice pe cine dorește, atâta timp cât critica e bazată (...)
Conceptia rationala ar fi : spatiul verde 1000 m.p. in fata bisericii, pe restul de 2000 m.p. sa fie parcare auto, cu pomi decor si trandafiri, unde pot parca si credinciosii (...)
Pentru că Adriana Barbu a analizat doctoratele celor care sunt în conducerea ADMINISTRAȚIEI locale... ultima dată când am verificat, Gheorghe Falcă nu mai e primar, ci doar europarlamentar, (...)