Ungaria a câștigat concursul gastronomic Bocuse d’or Europa prin reprezentantul său Tamás Széll





Țara gazdă, Ungaria, a câștigat miercuri cea mai prestigioasă competiție continentală de gastronomie, . Ungaria a devansat Norvegia și Suedia, în timp ce chef-ul francez Laurent Lemal, s-a clasat pe locul patru, potrivit Agerpres.
Cei 20 de candidați au încercat să seducă juriul prin pregătirea unei specialități din carne roșie de cerb și a unui platou pe bază de pește sturion cu icre. Conform regulilor concursului, organizația Bocuse, care poartă numele fondatorului său, chef francez Paul Bocuse, a determinat cele două ingrediente de bază, care sunt întotdeauna tipice țării gazdă.
Tamas Szell, 34 de ani, este unul din reprezentanții generației tinere a bucătăriei ungare care încearcă să dea gastronomiei naționale o altă imagine decât cea a tradiționalului gulaș.
Szell este bucătar șef la restaurantul Onyx din Budapesta, care a fost primul din Ungaria laureat cu o stea în ghidul Michelin.
În 2013, Tamas Szell s-a clasat pe locul 10 la competiția Bocuse d’Or mondială.
Considerați cei mai promițători chefi ai Europei după ce au câștigat competițiile naționale din respectivele țări, candidații au concurat între ei timp de două zile la Budapesta, în 10 și 11 mai.
Doi dintre ei au primit biletul de acces la finala mondială a Bocuse d’Or care va avea loc în ianuarie 2017 la Lyon (centrul-est al Franței).
Foto: Origo
Comentariile portalului
PS Iar după ce-l veți scrie și-i veți da și un titlu, probabil veți întelege că autorul știe totdeauna cel mai bine ce vrea să transmită prin (...)
Repet: aștept cu nerăbdare articolul.
Domnului primar,cat si consilierilor lachei locali,le uram ca sa aiba nevoie cat mai curand de serviciile medicale,insa nu din comuna,ci de spital,pentru a realiza marsavia (...)