marþi, 23 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Un terorist deghizat în Moș Crăciun a omorât 39 de oameni, între care 16 străini, la o petrecere de Revelion în Istanbul

  de - | 1 ianuarie 2017, 12:56 PM | Internaţional

  0

  39 de persoane au fost ucise și 69 rănite, după ce un bărbat înarmat, deghizat în Moș Crăciun, cu o pușcă automată a deschis focul la întâmplare, duminică noaptea, într-un club din Istanbul frecventat de turiști, unde se aflau între 500 și 600 de persoane, informează NTV. Clubul Reina este situat în cartierul Beşiktaş, pe malul european al Bosforului. Unii oameni au sărit în apă ca să scape din calea gloanţelor, potrivit Digi24.

  Primele imagini surprinse de o cameră de supraveghere îl arată pe atacator, chiar în momentul în care a deschis prima dată focul. S-a întâmplat la intrarea în clubul exclusivist, unde a lichidat doi oameni – un civil si un poliţist. Apoi, agresorul a intrat cu forţa în local şi a început să tragă la întâmplare.

  Guvernatorul Istanbului a declarat că un atacator cu o armă de mare putere a împuşcat un poliţist şi un civil la intrarea în clubul Reina, apoi a început să tragă la întâmplare în oamenii aflaţi în local. Însă, unii martori spun că mai mulţi atacatori au acţionat în club.

  „Oamenii au fost împuşcaţi fără milă. Nu au avut milă! Au tras în toată lumea. Trei sau patru oameni au tras cu arme automate. Lumea a fost împuşcată în cap”, a spus un martor.

  Ministrul de Interne al Turciei a declarat că poliția este în căutarea unui atacator.

  „Vânătoarea teroristului este în desfăşurare. Poliţia a lansat operaţiunile. Sperăm ca atacatorul să fie prins curând”, a spus Suleyman Soylu.

  Sursa foto: Origo.hu / AFP/ Ihlas News Agency

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.