Un submarin rus dotat cu rachete nucleare s-a aflat în largul coastelor Franţei

  de - | 10 martie 2016, 5:39 PM | Internaţional

  0

  Forţele navale franceze au depistat, în ianuarie, un submarin rus dotat cu rachete nucleare în Golful Gascogne, în largul coastelor Franţei, afirmă surse citate de publicaţia L’Obs.

  Nava, dotată cu rachete nucleare, provenea de la baza rusă Murmansk, scrie Mediafax.

  Submarinul rus a fost observat de Forţele Navale franceze, în apele internaţionale ale Oceanului Atlantic, în Golful Gascogne, situat în vestul Franţei.

  Este prima dată când un submarin rus de acest tip este depistat în largul coastelor Franţei de la sfârşitul Războiului Rece până acum.

  Ministerul francez al Apărării nu a dezminţit informaţiile oferite sub protecţia anonimatului de un oficial guvernamental.

  La câteva zile după observarea submarinului nuclear, nordul Canalului Mânecii, situat între Franţa şi Marea Britanie, a fost survolat de bombardiere ruse.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.