joi, 20 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Un student UVVG este ambasador EPSO la Bruxelles

  de - | 28 aprilie 2022, 5:43 PM | Educaţie

  0

  Comunicat.

  Avem studenţi cu care ne mândrim. Unul dintre aceştia este Claudiu-Valentin Ilea, student la Facultatea de Medicină, specializarea medicină generală, în cadrul Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad. Pe lângă interesul pentru domeniul medical, tânărul a dezvoltat o pasiune pentru relațiile internaționale, istoria și valorile europene, pasiune încununată în 2021 cu funcția de ambasador într-o instituție a Uniunii Europene, EPSO Careers.
  Recent acesta a participat la o întrunire a ambasadorilor EPSO EU Careers, organizată la Bruxelles, în cadrul sediului Comisiei Europene, alături de ambasadori din majoritatea statelor europene precum şi de înalți funcționari ai Instituțiilor Europene.
     Temele abordate la această întrunire au fost: Comisia Europeană- principalele sale atribuții, prerogative și modul Comisiei de funcționare; European Youth Year 2022- cum a luat naștere și ce își propune în materie de proiecte și evenimente; Green Deal- istoricul acestui pact european major, principalele sale puncte și modul de implementare.
  În cadrul întrunirii un cuvânt aparte a fost oferit de către domnul Louis Loureido De Amorim, Head of Unit al EPSO.
    „Pentru mine, această experiență a fost una fantastică și de neuitat, reușind să cunosc oameni de înaltă valoare și totodată să dobândesc cunoștințe noi, care îmi vor fi de mare folos pe viitor. Vreau să mulțumesc pe această cale doamnei Rector Profesor Universitar Doctor Coralia Adina Cotoraci și Universității de Vest „Vasile Goldis” din Arad pentru oportunitatea de a participa la această întrunire! Mulțumesc de asemenea domnului Louis Loureido De Amorim și EPSO pentru excelenta organizare a acestui eveniment” a declarat Claudiu-Valentin Ilea.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.