miercuri, 24 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Un șofer bulgar ajuns la vama Nădlac a atras atenția frontieriștilor arădeni că e ceva suspect la transportul său

  de Special Arad | 19 octombrie 2021, 11:00 AM | Știri Arad

  0

  Poliţiştii de frontieră arădeni au depistat cinci cetăţeni din Eritreea și Sudan, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi într-un automarfar încărcat cu sticlă, respectiv pe jos.

  În data de 18.10.2021, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-a prezentat, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean bulgar, aflat la volanul unui automarfar înmatriculat în Bulgaria. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, sticlă pentru o societate comercială din Ungaria. Șoferul a adus în atenția colegilor noștri faptul că în timp ce aștepta în rând pentru efectuarea formalităților de frontieră, a observat în partea din mijloc, sub semiremorcă, pe lada de depozitare a ustensilelor, persoane necunoscute.

  În urma efectuării controlului mijlocului de transport, polițiștii de frontieră au descoperit doi cetățeni străini.

  Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, s-a stabilit că sunt cetăţeni din Eritreea, în vârstă de 28, respectiv 35 de ani, ambii solicitanți de azil în România.

   

  * Tot ieri, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac au depistat, în apropierea liniei de frontieră, trei persoane care se deplasau pe jos. Deoarece acestea nu îşi justificau prezenţa în zonă, au fost conduse la sediul sectorului pentru efectuarea verificărilor. În urma cercetărilor a fost stabilit faptul că sunt cetățeni din Eritreea și Sudan, cu vârste cuprinse între 24 și 38 de ani, solicitanți de azil în țara noastră.

  În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.