Un sirian mai avea 50 de metri până să treacă ilegal frontiera spre Ungaria, dar a fost prins de frontieriștii curticeni

  de Special Arad | 18 martie 2019, 10:44 AM | Curtici | Știri Arad

  0

  (foto: arhivă)

  Comunicat. Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Curtici au depistat un cetăţean din Siria, care a încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, pe jos, pentru a ajunge în vestul Europei.

  În data de 17.03.2019, în jurul orei 15.40, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Curtici, judeţul Arad, au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii migraţiei ilegale, în cadrul căreia au depistat o persoană care nu vorbea limba română.

  Aceasta a fost observată de poliţiştii de frontieră, la aproximativ 50 de metri faţă de linia de frontieră cu statul vecin, în timp ce se deplasa pe jos.  Imediat, persoana a fost reţinută şi condusă la sediul Sectorului P.F. Curtici pentru cercetări.

  Astfel, polițiștii de frontieră au stabilit că persoana în cauză este un bărbat din Siria în vârstă de 26 de ani. Acesta a declarat că dorea să ajungă în spaţiul Schengen şi a ales această metodă întrucât documentele pe care le deţinea nu erau valabile.

  În cauză, poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei tânărului, efectuând cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.