Un singur zece „curat” la examenul de Bacalaureat de la Arad. Câți elevi au promovat examenul

  de Special Arad | 27 June 2022, 11:36 AM | Educaţie | Topic special

  2

  Rezultatele de la examenul de Bacalaureat 2022 au fost publicate, în format anonimizat. Astfel, pe pagina online dedicată rezultatelor de la Bacalaureat 2022 apar coduri în dreptul cărora vor fi afişate notele şi mediile. Fiecare candidat la examen a primit anterior afişării rezultatelor codul specific. Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunțat luni că peste 89.000 de candidați au promovat examenul de Bacalaureat 2022. Rată de promovare din acest an este de 73,3% – cel mai ridicat nivel de promovare din ultimii 10 ani, potrivit Digi24.

  La Arad, rata cumulată de promovare (înainte de contestații) este de 69,33% (65,5% în sesiunea iunie-iulie 2021). Pentru promoția curentă, rata de promovare este 74,7% (71,8% – sesiunea iunie-iulie 2021), iar pentru promoțiile anterioare – 34,13%.

  Au promovat 1759 de candidați, dintr-un total de 2537 de candidați prezenți. Dintre aceștia, 1645 de candidați provin din promoția curentă, iar 114 de candidați din promoțiile anterioare.

  1 candidat a obținut media 10. Acesta este de la Colegiul Național Preparandia „Dimitrie Țichindeal”.

  Pe discipline de examen, situația candidaților cu note de 10 este următoarea:

  • 11 au obținut nota 10 la proba de Limba și literatura română;
  • 1 a obținut nota 10 la proba de Limba și literatura maternă;
  • 85 au obținut nota 10 la proba obligatorie a profilului (Matematică – 42/ Istorie – 43)
  • 100 au obținut nota 10 la proba la alegere a profilului și a specializării.

  Contestațiile pot fi depuse/transmise astăzi, 27 iunie, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situație, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

  Rezultatele înregistrate după soluționarea contestațiilor vor fi anunțate vineri, 1 iulie.

  Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiții, cumulativ:

  • recunoașterea/echivalarea/susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale;
  • susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea;
  • obținerea mediei 6 (cel puțin) la probele scrise

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  7 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.