marþi, 23 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Un sfert dintre absolvenții de liceu din Arad, din promoția 2024, nu s-au înscris la Bacalaureat

  de Adriana Barbu | 14 iunie 2024, 10:18 AM | Educaţie | Știri Arad | Topic special

  3

  Vești triste din mediul preuniversitar arădean: un sfert dintre elevii de clasa a XII-a din județul Arad nu s-au înscris la Bacalaureat. Informația a fost oferită chiar de către inspectorul general școlar al Inspectoratului Școlar Arad într-o declarație dată celor de la Europa FM. Șeful inspectoratului presupune că explicația acestei situații radicale stă în faptul că tinerii care nu vor să mai dea bacul nu se consideră pregătiți.

  Bacalaureat cu doar 2.800 de elevi

  „Noi în anul acesta, din datele inițiale ar fi trebuit să avem 3.246 de absolvenţi zi, seral și fără frecvență. S-au înscris 2.800 de candidaţi, aceștia provenind și din seria curentă, dar și din serii anterioare. Cei care nu s-au înscris presupun doar că nu s-au considerat pregătiți pentru a lua acest examen”, a punctat Marius Göndör, la Europa FM citat de Edupedu. Dintre cei înscriși la bac, doar 2.440 sunt din promoția actuală, restul fiind din promoții anterioare.

  Bacalaureatul 2024, în sesiunea iunie – iulie, începe luni cu probele de competență. Înscrierea la Bacalaureat este voluntară, nu automată așa cum este la Evaluarea Națională de clasa a VIII-a. În Arad, au absolvit clasa a XII-a peste 3.246 de tineri, în seria curentă, și dintre aceștia 806 nu s-au mai înscris la bac.

  În județul Arad, la Bacalaureatul 2023, sesiunea de vară, au fost înscrişi 2.770 de candidaţi, iar rata de promovare a examenului a fost de 68,3%.

  Citește și: 

  Rezultate finale BAC 2023, sesiunea de toamnă. Doar 219 elevi arădeni din 793 au promovat

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Cine sa dea bacul??? Sutele de absolvenți la FF de la seraluri? Absolvenții de tehnologic care au intrat la liceu cu medii de 3-5?? Iată un motiv să se pună prag la admitere liceu. Tot ce e sub 6 sa fie înscriși din oficiu la profesionala unde vor ajunge buni lucrători nu, nimic.

   +6 voturi
   +1
   -1
  2. Ei,uite și eu în 1997 ,seralul am terminat și am luat și bacul dat împreună cu cei de la zi !
   Prima dată am vrut să fiu pe banii mei,apoi să-mi completez studiile! Acum am salariu că sunt cu „studii ” la goldis sau vlaicu cu diplome de licențe luate pe bani și.nu au atât!!!! Mulți dintre aceia sunt la lidl sau kaufland, la casă!!!

   0 voturi
   +1
   -1
  3. În 97 seralul nu era „fara frecvență”, erau minim 25 in clasa la ore și stăteau pâna seara…Iar bacul…se dădea în școala proprie, cu corectori din aceeași școală, fara camere de supraveghere și veneau profesorii să dea indicații in clasa la scris, pentru minim nota de trecere (neoficial , evident). Dincolo de asta, elevii chiar învățau și profesorii erau mult mai implicați, că nu erau ocupați să adune puncte și să își facă dosare și proiecte internaționale complet fara sens, doar pentru spălare de fonduri. Și pensionarii erau pensionați obligatoriu nu țineau locul ocupat pe viața în timp ce profesorii tineri dau examene în fiecare an (subiect complementar bacului)

   +2 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  8 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.