luni, 24 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Un șef de tren din Arad și-a pus viața în pericol pentru a proteja călătorii! A fost premiat de CFR |Video

  de Mihai Todoca | 27 februarie 2020, 8:58 PM | Știri Arad | Topic special

  1

  Luna trecută un video în care apăreau trei imgranți libieni puși pe scandal și furt a apărut în presa centrală. Aceștia călătoreau cu un tren pe ruta Timișoara -Baia Mare, iar destinația lor ar fi trebuit să fie Centrul de Cazare din Maramureș. Asta după ce au fost depistați de un echipaj de poliție  în apropierea unui magazin de lângă localitatea Valea lui Mihai, din județul Bihor. Pentru că nu își justificau prezența în zonă, polițistii de frontieră i-au verificat și au constatat că sunt cetățeni libieni în vârstă de 16 și 17 ani și că dețin documente temporare emise de autoritățile române pentru solicitanții de azil, astfel că au fost îmbarcați într-un tren.

  Pe drum însă, aceștia au început să devină recalcitranți și să încerce să îi jefuiască pe călători.

  Norocul călătorilor a stat în șeful trenului, arădeanul Dorin Bejan, care a intervenit imediat și i-a protejat pe călători. Un lucru demn de respect, un lucru pe care, suntem nevoiți să îl recunoaștem, nu credem că l-ar fi făcut mulți. Dorin Bejan a intervenit în ferm în apărarea călătorilor și a sunat și la Poliție pentru a-i da jos pe cei trei libieni. Menționăm că Poliția Satu Mare i-a sancționat pe cei trei, iar împotriva migranților nu a fost formulată nici o plângere de către vreun călător.

  Datorită curajului, prezenței de spirit și depășindu-și cu mult atribuțiile de serviciu, Dorin Bejan a fost răsplătit de către CFR Călători cu o valoare de bani care însumează cinci salarii.

   

  CFR Călători: „În data de 11 ianuarie 2020, Dorin Bejan a fost șeful trenului IR 1743 Timișoara – Baia Mare, în care trei migranți au încercat să fure bunurile călătorilor. Cu riscul de a cădea victima unor agresiuni fizice, Dorin Bejan a intervenit ferm în apărarea călătorilor.

  Atitudinea șefului de tren față de situația cu care s-a confruntat punând mai presus de orice siguranța călătorilor depășește atribuțiile standard de serviciu. Desigur, astfel de inițiative și comportamente nu trec neobservate de conducerea CFR Călători, sunt apreciate și remunerate.

  Conducerea CFR Călători îi mulțumește domnului Dorin Bejan, șef de tren din comanda de personal Stația Arad, pentru curajul de care a dat dovadă, implicarea și spiritul civic în realizarea serviciului.”

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  6 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.