Un șef de ocol silvic din Lipova este cercetat pentru tăierea a 10000 de arbori seculari

  de Special Arad | 15 august 2014, 11:41 AM | Lipova | Recomandările editorilor | Știri Arad

  1

  Şeful unui ocol silvic din judeţul Arad şi zece pădurari sunt cercetaţi penal pentru tăierea a aproape 10.000 de copaci seculari, în ultimii 5 ani cu acceptul şi sub protecţia lor.

  În pădurea veche de 130 de ani de la Săvârșin, mii de copaci, în special stejari, carpeni și goruni au fost tăiaţi și vânduți ca masă lemnoasă unor fabrici de mobilă de lux din Timișoara și Arad. Totul s-a făcut la negru.  Valoarea pagubelor se ridică la 1,6 milioane de lei.

  Pădurarii spun că tăierile din Ocolul Silvic Valea Mare (comuna Săvârșin) erau atent gestionate. ”Se tăiau la nivelul solului, chiar sub nivel, pentru a se putea masca ulterior, cu pământ, dispariția copacului, iar apoi copacul, cu toate crengile, era transportat cu grijă”, arată martorii.

  Potrivit autorităților, au dispărut un număr de 9.493 de arbori nemarcați, specia stejar, cu diametrul între 80 și 100 de centimetri. Dispozițiile de tăiere erau date de șeful ocolului silvic. Tăierile aveau loc mai ales noaptea. “S-au întocmit dosare penale pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu, gestiune frauduloasă, delapidare, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals”, a declarat prim procurorul Victor Giura din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Lipova.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  5 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.