Un scurtcircuit a făcut scrum anexa unei case din Târnova

  de Special Arad | 10 august 2022, 9:07 AM | Știri Arad | Târnova

  0

  În data de 9 august, în jurul orei 22:30, pompierii militari ai detașamentului Ineu au fost solicitați să intervină de urgență pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească, în localitatea Târnova.

  Pentru misiune, au fost dislocate o autospecială de stingere cu apă și spumă și o autospecială SMURD pentru protecția personalului propriu, încadrate cu 8 salvatori. În sprijin a intervenit SVSU Târnova.

  La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta generalizat la anexa gospodărească care servea drept magazie, cu posibilitate de extindere la casă.

  Intervenția promptă a forțelor a făcut ca incendiul să fie localizat și lichidat în limitele găsite.

  În urma incendiului a ars magazia cu bunurile aflate în interior pe o suprafață de aproximativ 30 mp iar casa a fost salvată.

  Din fericire, nu s-au înregistrat victime.

  Cauza probabilă a incendiului:„scurtcircuit electric”

  Majoritatea incendilor de natură electrică s-au produs ca urmare a defectelor apărute în exploatarea cablurilor, montării necorespunzătoare pe materiale combustibile sau a suprasarcinilor.

  Cum să preveniţi un incendiu de natură electrică:
  1. Verificaţi instalaţia electrică!
  O instalaţie veche poartă riscul de incendiu sau de avariere a aparatelor electrice din casă.

  2. Nu folosiţi prize sau întrerupătoare slăbite!
  În cazul în care observaţi că priza se mişcă sau că în jurul întrerupătorului există orificii libere, va trebui să cereţi ajutorul unui specialist pentru schimbarea prizei/întrerupătorului şi pentru izolarea zonei respective.

  3. Nu suprasolicitaţi o priză!
  Cele mai multe incendii se produc din cauza solicitării excesive a unei surse de curent.

  4. Marcaţi fiecare priză!
  În momentul în care conectaţi un consumator mare la o priză fără împământare, există riscul ca surplusul de curent să ducă la arderea aparatului sau la electrocutarea celor din jur. Citiţi eticheta sau manualul de instrucţiuni al fiecărui aparat, pentru a vedea ce fel de sursă de curent necesită.

  5. Nu improvizaţi!
  Fie că este vorba de reparaţia unui aparat electrocasnic, de prelungirea traseului unui cablu sau de
  repararea unei siguranţe, improvizaţiile reprezintă un pas sigur către incendiu.

  6. Folosiţi aparatele corespunzător!
  Este foarte important să folosiţi aparatele electrice şi electrocasnice conform manualului de instrucţiuni.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.