Un șahist armean a triumfat la Grand Prix Classic Arad! „Nebunii” nu și-au făcut de cap la turneul cu premii de 30.000 de euro, calculele hârtiei fiind respectate





A patra etapă din cadrul Grand Prix România la șah s-a încheiat duminică, după o săptămână dedicată sportului minții în Arad. A triumfat, conform așteptărilor, principalul favorit, armeanul GM Haik Martirosyan (elo 2683), care în ultima rundă de la vechiul cazinou a remizat cu GM Alan Pichot (Spania), „buholctz-ul” plasându-l în fața americanului Niemann (elo 2260 – favorit 2) și macedonianului Nikolovski (elo 2361 – favorit 56!, principala surpriză a întrecerii gândite acum un deceniu și jumătate de Alin Câmpeanu (președinte Șah Club Vados Arad), care au încheiat tot cu 7,5 puncte după cele 9 runde desfășurate.
Top 10 Arad Grand Prix Classic 2023:
1. Haik Martirosyan (Armenia)
2. Hans Niemann (SUA)
3. Nikola Nikolovski (Macedonia)
4. Alain Pichot (Spania)
5. Momchil Petkov (Bulgaria)
6. Gupta Sankalp (India)
7. Mircea Pârligras (România)
8. Luca Moroni (Italia)
9. Gergely Kantor (Ungaria)
10. Kaido Kulaots (Estonia)
Top 3 feminin:
1. Alessia Ciolacu (România)
2. Michal Lahav (Israel)
3. Mihaela Sandu (România)
Dintre șahiștii legitimați la cluburi din Arad, cei mai bine s-au clasat: Felix Ilinca (Vados) – locul 67, cu 6 puncte, Alexandru David (Vados) – locul 93, cu 5,5 pct. și Sandu Ungureanu (Vados) – locul 127, tot cu 5,5 puncte.
Grand Prix România, cu un fond de premiere total de 175.000 de euro, va continua la Cluj-Napoca, în 4-5 septembrie, și se va încheia în 4-5 decembrie, la Alba Iulia, cu etapa finală. Fondurile sunt asigurate de FR de Șah.
Citește și: Doar doi șahiști mai au punctaj maxim după cinci runde la Arad Grand Prix Classic
Comentariile portalului
Aha, dacă realizarilee sunt în funcție de datele dan biblie, probabil că autostrăzile se vor face până la apoca lipsă! Aia mare, sau mică, nu mai contează...
Poate nu ar strica să vă documentați ceva mai atent. Veți putea observa că procesiunile ortodoxe legate sau inspirate din viața lui Iisus (deci, inclusiv drumul crucii) (...)
Sa-mi spuna cineva de ce acesti calugari copiaza Via Dolorosa de la Romano Catolici. Biserica Ortodoxa nu are " Drumul Crucii" inclus in randuiala bisericeasca . In nici o carte de cult (...)