duminicã, 23 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Un refugiat irakian din Statele Unite a fost debarcat din avion pentru că a vorbit în limba arabă

  de - | 18 aprilie 2016, 2:36 PM | Internaţional

  0

  Un refugiat irakian din Statele Unite a fost debarcat dintr-un avion care efectua o cursă între oraşele Los Angeles şi Oakland pentru că a vorbit în limba arabă, informează Mediafax, citând informaţii publicate de Le Figaro și New York Times.

  Khairuldeen Makhzoomi, student la Universitatea Berkeley, îi spunea la telefon unchiului său că a asistat la o conferinţă de presă la care a participat Ban Ki Moon, secretarul general al ONU.

  O pasageră aşezată în apropiere de acesta l-a auzit vorbind în limba arabă şi s-a speriat. Crezând că acesta lansează ameninţări, ea a anunţat echipajul.

  Tânărul de 26 de ani şi-a dat seama imediat că atrăgea atenţia şi a decis să încheie conversaţia telefonică. El a încheiat apelul folosind formula obişnuită „incha’allah”, care înseamnă „aşa să dea Dumnezeu”.

  Tânărul a fost condus afară de un însoţitor de bord care vorbea în limba arabă şi care i-a cerut să se justifice. Cei doi au început apoi o dezbatere despre islamofobie şi în final, tânărului i s-a interzis să urce din nou la bordul avionului.

  După ce a fost interogat de agenţii federali, studentul a fost eliberat şi i s-a restituit contravaloarea biletului de avion.

  Compania Southwest Airlines a condamnat „discriminările de tot felul” şi i-a cerut scuze bărbatului.

  Foto: The New York Times

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.