Un primar din New York vrea să impoziteze canabisul, ca să finanțeze venitul minim garantat

  de - | 28 decembrie 2021, 12:14 PM | Internaţional

  0

  Un primar recent ales în statul New York dorește să ajute persoanele de culoare din orașul său prin impunerea unei taxe pe marijuana, o substanță interzisă din cauza căreia mulți dintre ei s-au ales cu dosare penale, relatează HotNews, care citează Insider.

  Malik Evans, care va fi învestit în funcția de primar al orașului Rochester în luna ianuarie, afirmă că atunci când vânzarea canabisului va fi legalizată în statul New York, taxele colectate din vânzarea sa ar trebui folosite pentru a finanța un program de venit minim garantat care să le acorde persoanelor eligibile bani în fiecare lună, fără a le impune alte condiții.

  Deși Rochester a aprobat deja un program de venit minim, el este finanțat cu fonduri venite de la guvernul federal, iar Evans crede că o taxă pe canabis va reprezenta o formă mai sustenabilă de venit pentru a ajuta persoanele dezavantajate din comunitate.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.