Un polițist a murit împușcat într-un atentat la Paris! Actul terorist, revendicat de ISIS

  de - | 21 April 2017, 1:06 AM | Internaţional

  0

  Un bărbat neidentificat a deschis focul, în această seară, pe bulevardul parizian Champs-Elysées. Trei polițiști au fost răniți, iar unul dintre ei a decedat, potrivit BFMTV. Atacatorul a fost ucis, iar preşedintele Franţei a declarat că toate pistele conduc spre un atac terorisat.

  Mai mulți martori oculari și o parte a presei franceze susțin însă că ar fi fost cel puțin doi atacatori.

  Incidentul s-a produs în jurul orei locale 21.00, în fața unui magazin Marks & Spencer. Poliția a intervenit în prima fază, după care au ajuns la fața locului doi membri ai Brigăzii speciale de intervenția, iar un elicpoter a survolat apoi zona.

  Stațile de metrou George V, Franklin Roosevelt și Champs-Elysees-Clemenceau au fost închise în urma schimbului de focuri.

  Bulevardul Champs-Elysées este  blocat și poliția recomandă pe Twitter să se evite sectorul respectiv.

  O purtătoare de cuvânt a poliţiei, Johanna Primevert, a declarat că atacatorul i-a vizat pe poliţiştii care păzeau o zonă din apropierea staţiei de metrou Franklin Roosevelt, o zonă populară în rândul turiştilor, potrivit News.ro. Acest atac are loc cu trei zile înaintea primului tur al alegerilore prezidenţiale. Măsurile de securitate dinaintea scrutinului au fost consolidate, în urma unei serii de atacuri în ultimii ani.

  Autoritățile franceze iau în calcul pista unui atac terorist. Direcția antiteroristă a Parchetului din Paris s-a autosesizat în această seară.

  Premierul ministre Bernard Cazeneuve va merge la Palatul Elysée, cel mai probabil pentru o reuniune de criză convocată de președintele Francois Hollande. Potrivit Le Monde, atacatorul s-a dat jos dintr-un automobil și a deschis focul, cu o armă automată, asupra mașinii în care se aflau polițiștii.

  Emmanuel Macron, candidat la preşedinţia Franţei, a reacționat la atacul din această seară. „Toţi aspirăm să ajungem preşedinte al Republicii. Şi prima responsabilitate, prima misiune a preşedintelui este de a proteja. Şi, în această seară, în timp ce noi vorbim aici, ştim că cel puţin un poliţist a fost ucis. Nu ştim cum să calificăm ceea ce s-a întâmplat. Ştim că un altul a fost rănit. Această ameninţare planează asupra noastră. În anii următori, va face parte din cotidian”, a spus Macron. Potrivit BFMTV, atacatorul scrisese pe Telegram că vrea să ucidă polițiști.

  Presa franceză scrie că atacatorul era cunoscut de serviciile de informații. Sunt percheziții la domiciliul acestuia.

  ACTUALIZARE 23.45. Francois Hollande va vorbi public despre atac, la finalul reuniunii de urgență la care mai participă premierul Bernard Cazeneuve și ministrul de Interne, Matthias Fekl.

  ACTUALIZARE 23.50. Reacția președintelui american, Donald Trump: „În primul rând, exprim condoleanţele ţării noastre pentru poporul francez, se pare că se întâmplă din nou… E un lucru teribil, se întâmplă lucruri teribile în lume, dar se pare că este vorba de un nou atac terorist. Ce se poate spune? Nu se termină niciodată…trebuie să rămânem puternici şi vigilenţi, un lucru pe care l-am spus de mult timp”.

  François Hollande participă la o reuniune de criză cu premierul Bernard Cazeneuve şi ministrul de Interne Matthias Fekl.

  ”(Aduc un) omagiu poliţistului ucis pe Champs-Elysées astă seară (joi), mă gândesc la familia sa. Solidaritate cu colegii răniţi şi rudele lor”, a scris şeful Guvernului într-un mesaj postat pe Twitter.

  ACTUALIZARE 00.25. François Hollande a declarat că atacul a fost terorist. Toate pistele după care ne ghidăm sunt că a fost un atac terorist, a spus preşedintele francez.

  „Gândurile noastre merg către familiile victimelor. Vom da dovadă de o vigilenţă absolută în contextul alegerilor. Ne vom proteja cetăţenii”, a spus preşedintele francez.

  Un consiliu de securitate a fost convocat vineri dimineaţă, la ora 8.00.

  ACTUALIZARE 00.35. ISIS a revendicat atacul din Paris.

  Potrivit unui site apropiat ISIS, atacatorul era de origine belgiană. 50.000 de poliţişti sunt în alertă în toată Franţa, în vederea alegerilor.

  sursa: digi24.ro

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.