vineri, 19 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Un pas către integrarea arădenilor nevăzători pe piața muncii. S-a inaugurat Centrul de Training în Masaj | Foto

  de Raluca Medeleanu | 23 februarie 2022, 9:03 AM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  0

  Marți seara a avut loc inaugurarea centrului pentru training în masaj, de la Asociația Nevăzătorilor din Arad, de pe strada Unirii. Investiția a fost realizată de cluburile Lions Arad și Lions Arad 2007, cu sprijinul substanțial al fundației Lions International.

  Noul centru de training se situează chiar la etajul Asociației Nevăzătorilor, fiind alcătuit din trei camere moderne, fiecare cu câte o baie dotată cu toate utilitățile. Valoarea totală s-a ridicat la 36.000 dolari, dintre care 26.000 dolari au fost oferiți de Lions International, iar diferența de cele două cluburi arădene.

  Din pacate, președintele Asociației Nevăzătorilor, Florin Atimuț, nu a putut participa la eveniment, din cauza unor probleme de sănătate, astfel că amfitrioana întâlnirii a fost Dana Dobrescu, de la Lions Arad 2007, care – de altfel – a fost chiar și inițiatoarea acestui proiect care a pornit de la o idee a domnului Atimuț. Spațiul fiind oferit de Primăria municipiului Arad, la inaugurare a participat și primarul Călin Bibarț care a dorit să felicite simțul civic al președintelui Asociației Nevăzătorilor.

  „De-a lungul timpului am avut o colaborare foarte bună. Este un foarte bun cetățean, care știe să vină la Primărie să ne preseze și chiar apreciez lucrul acesta și îi mulțumesc și cât am putut și noi pe partea de Primărie, am făcut. Aș sublinia, dincolo de asta, un lucru care cel puțin în ultima perioadă am încercat să-l amplific: aceea de colaborare între Primărie, societate civilă, ONG-uri, asociații profesionale, toate pentru comunitate, căci toți suntem parte a comunității și poate că împreună mai învățăm că nu doar să se ceară și doar o singură parte să încerce să rezolve, ci toată lumea, împreună, picătură cu picătură, până la urmă facem un oraș mai frumos și o comunitate mai închegată, mai bună de la o zi la alta. Eu mulțumesc celor de la Lions pentru implicare, că au fost în acest proiect și sunt convins că și altele le vom duce la capăt și toată lumea va fi mulțumită”, a spus Călin Bibarț.

  „Este un sediu foarte frumos și sus s-a făcut o treabă bună. L-am executat la timp, am fost și puțin presați de timp și de fonduri, dar până la urmă cred că beneficiarii se vor bucura, e ceva ce au nevoie mai ales de acest centru de training. Sunt nevăzători care pot să învețe să practice masaj, au simțul dezvoltat pentru meseria aceasta. Diferențele se văd dinainte și după, arată foarte bine. Mulțumim și Primăriei că a acordat spațiul”, a spus Cristian Țurlea, președintele Lions Arad.

  „Am sprijinit persoanele cu deficiențe de vedere de-a lungul timpului la Arad, prin dotarea cu materiale asistive, cu o imprimantă Braille, am și tipărit manuale de muzică în Braille, iar acum a venit rândul acestei investiții care are ca scop integrarea persoanelor cu deficiențe de vedere pe piața muncii, știind că se izbesc de două bariere: de autonomie reducă și lipsă de experiență în câmpul muncii”, a spus Dana Dobrescu, de la Lions Arad 2007.

  Seara s-a încheiat cu un recital de poezii ale lui Mihai Eminescu, susținut de trei membrii ai Asociației Nevăzătorilor (Emanuela Rump, Petrișor Andrei și Adela Uram), în semn de mulțumire pentru investiție.

  fadskfandfgka

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.