Un nou șoc în fotbalul românesc: Mitică la pușcărie!

  de Special Arad | 7 aprilie 2014, 3:57 PM | Naţional | Sport

  0

  Fostul președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, a fost reținut pentru 24 de ore și va afla marți dacă pe numele său va fi emis un mandat de arestare pentru 29 de zile. Acesta este acuzat de evaziune fiscală, spălare de bani și delapidare. Totul pleacă de la un dosar de vânzare a drepturilor de televizare a unor meciuri din Liga 1, din perioada 2011-2014.

  Dacă va fi găsit vinovat Mitică Dragomir riscă până la 16 ani de închisoare. Totuși indiferent de pedeapsa pe care ar putea s-o primească în cazul vinovăției, fostul șef al LPF va beneficia de o reducere substanțială a pedepsei, dat fiind faptul că este trecut de vârsta de 60 de ani.

  Astfel, încă de dimineață, polițiștii au descins la nu mai puțin de 11 adrese din București și din Ilfov, șapte persoane fiind anchetate și suspectate de delapitare, evaziune fiscală și spălare de bani.

  Se zvonește de o sumă de 2,25 milioane de euro, care în urma tranzacției a mers către Capital Properties, o firmă intermediară deținută de Mihai Corbu, un apropiat al lui Adrian Tătaru, prieten cu șeful RDS, Zoltan Teszari.

  Pe scurt, Liga Profesionistă de Fotbal, sub conducerea lui Dumitru Dragomir, a cedat pe 1 iulie 2011 drepturile de televizare din Liga 1 cu ajutorul celor de la Capital Properties, firma încasând astfel 2,25 milioane de euro.

  Cinci zile mai târziu, comisionul dat firmei respective a fost contestat de către patronul Stelei, Gigi Becali, care a acuzat că Mitică Dragomir a făcut toată combinația fără acordul cluburilor din Liga 1. Drept răspuns, Dragomir a explicat că LPF are dreptul de a opri 6,5% din valoarea drepturilor de televizare, iar din această sumă Liga poate plăti comisionul către Capital Properties.

  Anchetatorii susțin că este vorba de o spălare de bani, acel comision fiind redirecționat către diferite firme.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.