Rusia a expulzat diplomații americani detașați la Moscova

  de - | 24 March 2022, 10:19 AM | Internaţional

  0

  (foto: abc.news)

  Rusia a decis să expulzeze diplomaţi americani în replică la expulzarea de către SUA a 12 membri ai misiunii diplomatice ruse la ONU, a informat miercuri MAE de la Moscova, transmite AFP.

  „La 23 martie, o notă cu lista diplomaţilor americani declaraţi personae non gratae a fost remisă responsabilului misiunii diplomatice americane care a fost convocat la Ministerul Afacerilor Externe al Federaţiei Ruse”, a comunicat instituţia.

  Conform MAE rus, decizia a fost luată ca răspuns la expulzarea de către Washington a unor membri ai misiunii diplomatice ruse la ONU, de la New York, informează Agerpres.

  „Părţii americane i s-a notificat în mod ferm că orice gest ostil al Statelor Unite împotriva Rusiei va fi întâmpinat cu o ripostă hotărâtă şi adecvată”, a mai afirmat comunicatul.

  Departamentul de Stat de la Washington a confirmat primirea listei cu diplomaţii vizaţi şi a cerut Rusiei „să pună capăt expulzărilor nejustificate de diplomaţi americani şi de personal al acestora”, a transmis un purtător de cuvânt.

  „Astăzi, mai mult ca oricând, este esenţial ca ţările noastre să dispună de personalul diplomatic necesar pentru a facilita comunicarea între guvernele noastre”, a adăugat el.

  SUA au expulzat la începutul lunii, în plină criză deschisă cu Rusia pe subiectul Ucrainei, 12 membri ai misiunii diplomatice ruse la ONU, acuzaţi de spionaj. Ambasadorul Rusiei la Washington, Anatoli Antonov, a denunţat atunci un „demers ostil” şi a afirmat că aceste acţiuni provoacă o „decepţie profundă şi o respingere absolută” la Moscova.

  sursa: digi24.ro

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.