joi, 20 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Update Un nou incendiu izbucnit azi, de data aceasta la Mândruloc

  de Special Arad | 30 aprilie 2023, 5:11 PM | Știri Arad

  1

  (foto: arhivă)

  Pompierii au fost chemați la Mândruloc unde acoperișul unei case a luat foc . Intervin pompierii militari ai Detașamentului Arad cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială de intervenție și salvare de la înălțimi și un echipaj SMURD. Incendiu se manifestă prin ardere generalizată la nivelul unei anexe gospodărești, propagat la acoperișului casei. Intervenția este în dinamică.

  UPDATE ISU Arad: În această după-amiază, în jurul orei 16:30, pompierii militari arădeni au intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă, o autospecială de intervenție și salvare de la înălțimi și un echipaj SMURD, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească din localitatea Mândruloc.

  La sosirea echipajelor de intervenție incendiul se manifesta prin ardere generalizată la nivelul anexei gospodărești, pe o suprafață de aproximativ 60 de metri pătrați, propagat la acoperișul casei, pe o suprafață de aproximativ 20 de metri pătrați, cu posibilitate de extindere la întreaga locuință, precum și la casele învecinate. Intervenția promptă a pompierilor a făcut ca incendiul să fie localizat și lichidat în limitele găsite, limitând pagubele materiale, salvând astfel casa. În urma incendiului, anexa în care erau depozitate materiale textile, a fost distrusă în totalitate, iar o încăpere a casei si acoperișul au fost afectate pe o suprafață de aproximativ 20 de metri pătrați. Din fericire, nu au fost înregistrate victime, iar cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind determinată de o țigară nestinsă.

  În scopul preîntâmpinării unor astfel de evenimente, soldate cu pagube materiale și uneori, chiar cu pierderi de vieţi omeneşti, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Vasile Goldiș” al judeţului Arad reaminteşte cetăţenilor măsurile specifice de apărare împotriva incendiilor generate de fumat:

  • Atunci când stingeţi ţigara, asiguraţi-vă că aţi stins-o cu adevărat, pentru că mucurile de ţigară incandescente pot cădea pe covor, ziare sau pe orice alt material combustibil, generând un incendiu care poate mistui întreaga locuinţă; • Stingeţi ţigara numai în scrumieră. Se recomandă să puneţi puţină apă în aceasta pentru a favoriza stingerea rapidă a resturilor de ţigări;

  • Nu goliţi scrumierele în coşurile de hârtie sau în alte locuri în care există materiale combustibile, deoarece acestea se pot aprinde şi provoca un incendiu;

  • Nu fumaţi în pat, mai ales când sunteţi obosiţi, când luaţi somnifere sau când aţi consumat alcool. Există riscul să adormiţi cu ţigara aprinsă şi să provocaţi un incendiu.

  • Utilizaţi întotdeauna scrumiere grele, care să nu se răstoarne uşor şi care să fie confecţionate din materiale incombustibile.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  2 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.