Un nou film despre Steve Jobs, cu Michael Fassbender în rolul principal, va fi lansat în toamnă

  de Special Arad | 5 februarie 2015, 1:49 PM | Film | Monden

  0

  Un nou film despre viaţa şi cariera lui Steve Jobs, cofondator al companiei Apple, care îl are în rolul principal pe actorul Michael Fassbender, va avea premiera pe marile ecrane nord-americane pe 9 octombrie, informează Mediafax via contactmusic.com.

  Acest lungmetraj biografic reprezintă o nouă colaborare a regizorului Danny Boyle cu apreciatul scenarist Aaron Sorkin. Filmările pentru noul film, aflat în centrul unui număr mare de speculaţii, cauzate de o fază de pre-producţie prea îndelungată şi o perspectivă de finanţare nesigură, au început luna trecută la San Francisco.

  Danny Boyle, regizorul unor filme culte precum “Trainspotting – Din viaţă scapă cine poate”, “După 28 de zile/ 28 Days Later”, “Vagabondul milionar/ Slumdog Millionaire” şi “127 de ore/ 127 Hours”, dar şi al ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Londra din 2012, va regiza noul film “Steve Jobs”.

  Michael Fassbender îl va interpreta pe Steve Jobs, cofondator al companiei Apple, în acest film.

  1-michael-fassbender1

  Filmul are la bază biografia lui Steve Jobs scrisă de Walter Isaacson. Totodată, potrivit presei americane, filmul ar avea la bază trei scene lungi, realizate cu ocazia unor lansări de produse ale grupului Apple, şi va culmina cu o scenă care descrie anunţul lansării, în 1998, a computerului iMac.

  Pelicula s-a confruntat cu o serie de dificultăţi încă de la preluarea acestui proiect cinematografic de studiourile Sony în anul 2011. Au existat numeroase neînţelegeri în privinţa bugetului şi o căutare îndelungată a actorului care să îl interpreteze pe Steve Jobs.

  Leonardo DiCaprio şi Christian Bale s-au aflat printre actorii doriţi de producători, însă ei s-au retras din acest proiect, înainte ca Michael Fassbender să fie în cele din urmă ales, în vara anului 2014.

  Totul părea însă că se îndreaptă spre un dezastru atunci când Sony Pictures a anunţat că renunţă la proiect în noiembrie 2014, însă, la mai puţin de o săptămână după acel anunţ, studiourile Universal au decis să intervină şi a anunţat că va produce acest film.

  Scenaristul Aaron Sorkin a lucrat cu Danny Bolye încă de la începutul proiectului şi, la sfârşitul anului 2014, producătorii au anunţat şi restul actorilor din distribuţie, care îi va include pe Kate Winslet, care o va interpreta pe Joanna Hoffmann, directorul de marketing al Macintosh, pe Seth Rogen, în rolul lui Steve Wozniak, cofondator al companiei Apple, şi pe Jeff Daniels, în rolul lui John Sculley, CEO-ul companiei Apple.

  Michael Fassbender, născut pe 2 aprilie 1977, este unul dintre cei mai apreciaţi actori din generaţia tânără de la Hollywood, şi devenit cunoscut graţie rolului locotenentului Archie Hicox din filmul “Ticăloşi fără glorie/ Inglorious Basterds” (2009), regizat de Quentin Tarantino. Printre alte producţii în care s-a făcut remarcat se numără lungmetrajele “Jane Eyre” (2011), “300 – Eroii de la Termopile” (2007), drama “Fish Tank” (2009) şi cele două pelicule tulburătoare regizate de Steve McQueen – “Foame/ Hunger” (2008) şi “Shame” (2011) -, dar şi serialul de televiziune “Hex”.

  Actorul irlandez a început să joace în ultimii ani şi în filme SF realizate cu bugete mari de producţie, precum “X-Men: Cei Dintâi/ X-Men: First Class” – în care a interpretat rolul Magneto -, şi “Prometheus”. Starul irlandez cu origini germane s-a remarcat în drama “12 ani de sclavie/ 12 Years a Slave” cu un rol pentru care a fost nominalizat la Oscarul pentru cel mai bun actor în rol secundar.

  Steve Jobs, cofondator al companiei Apple, a murit la vârsta de 56 de ani, în urma unui cancer pancreatic, pe 5 octombrie 2011.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.