vineri, 21 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Un nou curs la CCIA Arad – Diplomație și protocol

  de Special Arad | 6 iulie 2019, 12:53 PM | Știri Arad

  0

  Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Arad organizează în perioada 8 – 10 iulie 2019, cursul DIPLOMAŢIE ŞI PROTOCOL.

  Cursul se adresează funcționarilor din administrația publică (centrală și locală), dar și altor categorii socio-profesionale interesate de domeniu; persoanelor care doresc să dobândească o pregătire generală și o imagine de ansamblu actualizată asupra normelor de protocol.

  „Într-un mediu de afaceri competitiv şi într-o epocă a interdependenţelor globale, normele de protocol sunt esenţiale pentru a face față provocărilor economiei și afacerilor internaționale. Cunoaşterea şi stăpânirea modelelor de cooperare și diplomație pot transforma o simplă conversaţie într-o afacere de succes”, declară preşedintele Camerei de Comerţ Arad, Gheorghe Seculici.

  Tematică provizorie

  •  Istoric, definiţie. Rolul diplomaţiei și instrumentele sale.
  •  Diplomaţia – arta negocierii. Tipuri de diplomaţie
  •  Profesia de diplomat; gradele diplomatice. Limbajul diplomatic şi comunicarea în diplomaţie
  •  Corespondenţa diplomatică și de afaceri
  •  Protocol şi ceremonial. Rolul protocolului şi al ceremonialului în relațiile internaţionale. Curtoazia internațională
  •  Reguli de etichetă și organizare a ospitalităţii
  •  Pregătirea și desfășurarea evenimentelor
  •  Pregătirea vizitelor oficiale

  „Programul de formare se va finaliza cu un certificat de participare eliberat de Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Arad. Eliberarea acestuia fiind condiționată de o frecvență de minimum 70% din durata programului de formare, (12 ore)”, informează Carmen Crişan, manager CFP în cadrul CCIA Arad.

  Cursurile vor fi susținute de dr. Andrei Ando, director executiv al Direcției de Comunicare și Strategii din Consiliul Județean, cadru universitar, membru al boardului Rețelei Orașelor și Regiunilor Europene pentru Cultură, LIKE, cu sediul la Lille, Franța.

  Acte necesare (în copie): BI/CI, diploma de studii, certificat de naştere, certificat de căsătorie (dacă este cazul).

  Pentru înscrieri vă rugăm să ne contactaţi la telefon: 0730.188.299, email: [email protected], prof. Carmen Crișan.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.