vineri, 21 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Un nou atac cu rachete asupra orașului port Odesa. Rușii se pregătesc și de reluarea unei ofensive la scară largă în Donbas

  de - | 26 iulie 2022, 9:51 AM | Internaţional

  0

  Rușii au atacat din nou cu rachete orașul port Odesa, marți dimineață, și au bombardat Nikolaev și Harkov. În Donețk, trupele ucrainene au lovit un depozit de petrol, ceea ce a provocat un incendiu major. Pe de altă parte, Vladimir Zelenski a cerut Europei să răspundă „războiului gazului” purtat de Rusia, prin întărirea sancţiunilor, scrie Digi24.ro.

  Armata Rusă se concentrează pe Donbas din nou și reușește unele câștiguri teritoriale la sud de Bakhmut. Institute for the Study of War (ISW) consideră că acestea sunt însă marginale, iar rușii „suferă în mare măsură de aceleași limitări fundamentale care i-au împiedicat anterior să câștige rapid teren în mod substanțial” – incapacitatea de a folosi în mod eficient geometria câmpului de luptă și dificultatea de a captura porțiuni de teren relativ nesemnificative, în care rămân blocați săptămâni sau luni, potrivit Biziday.

  Forțele armate ucrainene au transmis că au fost văzute convoaie cu echipamente militare deplasându-se prin Melitopol, în direcția Herson, potrivit Digi24.

  Primul convoi a trecut în jurul orei 10, luni dimineața, iar peste două ore, o coloană de tancuri și transportoare blindate a trecut prin Novopylypivka, potrivit sursei citate de The Guardian.

  O a treia coloană a trecut pe lângă Novy Melitopol la ora 14:00, având sisteme de apărare aeriană Wasp.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.