miercuri, 29 mai, 2024

Special Arad Logo

  Un mort şi trei răniţi în Franţa, în urma unui atac armat

  de Special Arad | 31 mai 2015, 1:51 PM | Internaţional

  0

  O tânără a fost ucisă, iar alte trei persoane rănite, dintre care două grav, sâmbătă seara, la Woippy, în apropiere de Metz (nord-est), după ce un bărbat în stare de ebrietate a deschis focul asupra trecătorilor, dar a fost reţinut, a anunţat poliţia, relatează postul BFMTV în pagina electronică.

  Bărbatul avea asupra sa o armă de calibrul 9 milimetri şi a deschis focul către ora locală 22.00 (23.00, ora României), pe o stradă dintr-un cartier sensibil din Woippy, la nord de Metz, a precizat o sursă din cadrul poliţiei, confirmând informaţii publicate de publicaţia Le Républicain Lorrain pe site. Bărbatul, prezentat ca „un atactor nebun în stare de ebrietate” de către această sursă, a tras mai multe focuri de armă.

  O tânără în vârstă de 25 de ani a decedat pe loc, în timp ce altă victimă, un bărbat în vârstă de 30 de ani, atins de un glonţ la nivelul capului, se afla între viaţă şi moarte. El a fost evacuat de către salvatori, iar pronosticul vital îi era angajat, a precizat o sursă din cadrul poliţiei. Potrivit primilor martori audiaţi, femeia ucisă şi bărbatul grav rănit la cap făceau parte dintr-o frăţie.

  Un bărbat în vârstă de 20 de ani a fost atins de un glonţ la nivelul abdomenului, iar un bărbat în vârstă de 60 de ani a fost rănit „mai uşor”, potrivit poliţiei.

  Autorul atacului a fost reţinut rapid. El a fost imobilizat cu ajutorul unui pistol cu şocuri electrice de către poliţişti care patrulau în cartier. Potrivit martorilor, acesta ar fi fost văzut sâmbătă seara plimbându-se pe stradă cu arma în mână, după care a început să tragă în trecători, aparent „la întâmplare”.

  Tânăra a fost ucisă în faţa imobilului în care locuia, iar sexagenarul a fost rănit uşor în timp ce repara o maşină, potrivit primelor elemente ale anchetei.

  Autorul atacului, rănit în timpul intervenţiei poliţiei, a fost transportat la un spital şi urmează să fie arestat preventiv pentru a fi audiat. Poliţia nu era în măsură să precizeze imediat cauzele şi mobilul atacului. Anchtatorii au procedat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, la audierea martorilor atacului, fără să ofere alte precizări.

  Primarul din cadrul partidului Republicanii de la Woippy François Grosdidier a declarat pentru BFMTV că „se pare că nu există niciun mobil” al acestui atac, care nu ar avea legătură cu infracţiuni din cartier. „Acum vreo 15 (ani) era o zonă în afara legii, dominată de traficuri, dar astăzi nu mai este”, a subliniat el. În opinia sa ar putea să fie vorba despre un „caz izolat care s-ar fi putut produce oriunde altundeva” al unei persoane care, „în stare de ebrietate, scoate o armă pe care n-ar fi trebuit să o aibă niciodată şi trage orbeşte”.

  Sursa: Mediafax

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.