Un miliard de conturi Yahoo au fost sparte de hackeri în 2013… și abia acum s-a aflat

  de - | 15 decembrie 2016, 1:41 AM | Internaţional | IT

  0

  Un miliard de conturi Yahoo au fost afectate de un atac cibernetic de proporții, conform unui anunț făcut chiar de companie, citat de BBC. Compania susține că atacul a avut loc în 2013, scrie antena3.ro.

  Din primele informații, publicate de multinațională, este vorba despre “o parte terță” care a furat informații cu caracter personal, precum adrese de e-mail, numere de telefon și date de naștere.

  De asemenea, Yahoo a explicat că acesta a fost un atac separat, fără legătură cu cel făcut public deja, în care au fost afectate 500 de milioane de conturi, din anul 2014.

  Yahoo a anunțat că lucrează cu poliția și autoritățile competente în domeniu pentru a descoperi cine stă în spatele atacului.

  Compania Yahoo se pregătește pentru a fi preluată de gigantul Verizon, în urma unei tranzacții estimată la 4,8 miliarde de dolari.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.