vineri, 12 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Un miliard de conturi Yahoo au fost sparte de hackeri în 2013… și abia acum s-a aflat

  de - | 15 decembrie 2016, 1:41 AM | Internaţional | IT

  0

  Un miliard de conturi Yahoo au fost afectate de un atac cibernetic de proporții, conform unui anunț făcut chiar de companie, citat de BBC. Compania susține că atacul a avut loc în 2013, scrie antena3.ro.

  Din primele informații, publicate de multinațională, este vorba despre „o parte terță” care a furat informații cu caracter personal, precum adrese de e-mail, numere de telefon și date de naștere.

  De asemenea, Yahoo a explicat că acesta a fost un atac separat, fără legătură cu cel făcut public deja, în care au fost afectate 500 de milioane de conturi, din anul 2014.

  Yahoo a anunțat că lucrează cu poliția și autoritățile competente în domeniu pentru a descoperi cine stă în spatele atacului.

  Compania Yahoo se pregătește pentru a fi preluată de gigantul Verizon, în urma unei tranzacții estimată la 4,8 miliarde de dolari.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.