marþi, 23 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Un loc în care copiii bolnavi pot uita de durere: s-a deschis ludoteca!

  de Raluca Medeleanu | 2 aprilie 2015, 1:20 PM | Știri Arad | Video

  3

  Știri Arad: Amenajarea unei ludoteci în incinta Clinicii de Pediatrie Arad (Secția 2) a fost un proiect planificat cu mai mulți ani în urmă, dar care din lipsa de fonduri și de personal s-a întrerupt. Anul acesta însă, proiectul a reușit să se materializeze, iar astăzi dimineață a avut loc deschiderea oficială, unde s-a desfășurat și o slujbă de sfințire.

  La inaugurare au participat reprezentanți ai instituțiilor care s-au implicat în amenajara acestui spațiu pentru copii, și anume Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, Spitalul Clinic Județean, Biblioteca Județeană, Asociația „Ofensiva Tinerilor”, Asociația „Cecilia” și „Magia Cuvântului”, împrună cu deputatul Claudia Boghicevici.

  Pentru înfrumusețarea camerei puse la dispoziție în subsolul clădirii ,un grup de 8 voluntari și-au dedicat o lună întreagă de muncă pentru a oferi copiilor bolnavi un loc în care ei să poată uita, pentru puțin timp petrecut acolo, de durerile bolilor.

  În spațiul special amenajat va exista în fiecare zi o persoană care le va citi micuților povești, ajutându-i să evadeze, timp de două ore, în lumea imaginației.

  Această ludotecă este extrem de binevenită (…). Trebuie să știm că pentru medicul pediatru este foarte greu să comunice cu copilașii și iată că, cu această ludotecă, se pot îmbina foarte bine terapiile medicamentoase și, bineînțeles, crearea atmosferei și comunicarea  cu acești copii”, a spus managerul SCJU Arad, dr. Teodora Olariu.

  Pe lângă poveștile pe care le va citi angajata Bibliotecii Județene „A.D.Xenopol”, copiii internați se vor bucura, timp de un an, și de prezența voluntarilor de la „Ofensiva Tinerilor” care îi vor binedispune cu diverse jocuri și activități interactive.

  Deși ludoteca este relativ modestă, în comparație cu cerințele Uniunii Europene, Teodora Olariu este de părere că, în limitele posibilităților pe care le oferă clădirea în care este situat acest spațiu, s-a făcut tot ce s-a putut. „Trebuie să ne adaptăm după posibilitățile pe care le avem”, a adăugat aceasta.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Cum de nu au fost invitati si sefi de servicii ca si la alte festivitati de deschidere??? astea vin sa dea interviuri si nu au participat cu nimica la deschiderea acestei ludoteci, de ce nu sunt promovate persoanele care au lucrat cu adevarat la acest proiect!!!!!ce a facut Claudia Bughicevici pentru acest proiect?? NIMIC!!!!! vine sa faca poze pentru imaginea politica!!!!

   +5 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  6 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.