sâmbãtã, 20 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Un irakian, cu carte de identitate falsă, a plătit 4700 de euro să treacă ilegal vama Nădlac. Cărăușul român a fost prins

  de - | 28 septembrie 2015, 12:29 PM | Știri Arad

  0

  Știri Arad. Poliţiştii de frontieră din cadrul P.T.F. Nadlac – I.T.P.F. Oradea au depistat un cetăţean irakian care a încercat să treacă ilegal frontiera, folosind  o carte de identitate românească falsă, pentru care a plătit 4700 euro.

  În data de 25.09.2015, în jurul orei 11.20, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac-Nagylak, judeţul Arad, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară, cetăţeanul român Robert C., în vârstă de 39 de ani, din jud. Ilfov, care conducea un autoturism marca BMW, înmatriculat în România.

  În maşină mai călătorea o persoană de sex masculin care s-a legitimat cu o carte de identitate românească ce nu îndeplinea condiţiile de formă şi fond ale uneia autentice, motiv pentru care cei doi au fost conduşi la sediul Sectorului Politiei de Frontiera, pentru verificări.

  În urma cercetărilor, a rezultat faptul că documentul de identitate românesc prezentat la control este fals, iar pasagerul este de fapt un cetăţean irakian, in vârstă de 24 ani, posesor al unui permis de sedere in Romania.

  Faţă de cele constatate, cetăţeanul irakian a declarat că a procurat documentul fals de la o persoana a carei identitate nu o cunoaşte, contra sumei de 4.700 euro, deoarece intenţiona să ajungă într-un stat din Spaţiul Schengen.

  Poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei persoanelor în cauză şi au întocmit actele începerii urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals privind identitatea şi tentativă de trecere ilegală a frontierei pentru cetăţeanul irakian respectiv trafic de migranţi pentru şofer, urmând ca la finalizarea cercetărilor sa fie dispuse măsurile legale ce se impun.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.