vineri, 19 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Un instructor auto de la Rostema – eroul Facebook-ului, marți, în Arad. Ce a făcut sau n-a făcut… (Video)

  de Mihai Todoca | 9 mai 2017, 6:14 PM | Știri Arad

  19

  Știri Arad. În mediul online circulă un filmuleț în care un biciclist este „pus la încercare” în trafic de către un instructor auto de la firma Rostema. Comentariile bineînțeles că nu au întârziat să apară, iar unii chiar îl îndemnau pe biciclist să meargă cu filmarea la Poliție să depună plângere pentru șicanare în trafic. Alții puneau, retoric, întrebarea: „Unde e Poliția Arad”?

  Trebuie să precizăm de la bun început că termenul de „șicanare” în trafic, în momentul de față, nu există decât la stadiul de proiect de lege și dacă va trece… când va trece aceasta va fi încadrată la contravenție.

  În ceea ce privește autosesizarea organelor de poliție asupra acestui caz, putem spune că este „cu cântec”. Și știți de ce? Pentru că ar fi degeaba, videoclipul fiind filmat cu aparatură neomologată, și în consecință „proba” nu este acceptată în nicio sală de judecată.

  Pe de altă parte, mașina în care se afla instructorul a fost filmată oprind în fața semnului de staționarea interzisă… ceea ce nu este interzis dacă nu se stă mai mult de 5 minute. Deci nici aici nu ar fi încălcat legea.

  Cât despre incidentul dintre cei doi, pe pod, apropierea mașinii, periculoasă, de biciclist, poate fi motivată foarte simplu printr-o declarație că elevul s-a speriat de microbuzul care venea din spate și de aceea a tras de volan în dreapta. Și de aceea el, instructorul, nu a avut reflexul să-l corecteze.

  Dar, totuși, că să nu fim nici atât de blânzi cu angajatul de la Rostema, ne referim la instructor. Dacă acesta a făcut-o intenționat, în sensul în care a tras voit de volan pentru a-l speria pe biciclist, atunci uitați-vă bine la fața acestuia și… ocoliți-l la orele de șoferie. Găsiți pe altul care nu face pe stăpânul șoselei!

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Eu am fost pe bicicleta la acea ora si pot spune si sub testul poligraf aflandu-ma ca acest instructor se afla singur in autoturism in momentul in care a tras dreapta spre mine. In momentul in care m-a ajuns din urma a lasat geamul dreapta fata jos la maxim si mi-a spus ca daca vrea el ma arunca de pe pod.

   +26 voturi
   +1
   -1
  2. Drad autor Mihai Todoca semnul unde a oprit masina scoalei de soferi este Oprirea interzisa si nu Stationare, daca si tu deti carnet de conducere mai bine depunel la biroul politiei rutiere pana vei sti sa faci diferenta intre semne!

   +10 voturi
   +1
   -1
  3. instructorul asta nu e bun de nimic,doar un smecher ieftin si neam cu patroni scolii Rostema ,nu face orele corect cu elevi … pierde de timp pacat ca il tin ca instructor oricum scoala asta a mai avut si alti instructori la fel de prosti ex Mircea ,in fine pacat de Alex si taicasu care detin scoala ca nu fac o selectie mai buna a instructorilor…

   +2 voturi
   +1
   -1
   • Vezi ca inst asta ii cel mai bun de la ei eu am facut cu el si stiu ce vb , nu ii cade un elev , deci usor cu vb astea ca nu sti ce vb , defapt la asa coclari de oameni care numa asta cauta nu ai ce sa te astepti de at la rautate

    --3 voturi
    +1
    -1
  4. Acest biciclist o cauta mereu ,cum s-ar spune.de ce din cati sunt in orasul acesta doar el are atât ghinion…si de ce a stres de pe youtube filmarea când a lovit femeia pe trecerea de pietoni de pe str.calea victoriei?deci unde e dreptatea???

   --1 voturi
   +1
   -1
  5. Ciudat pe alt site atitudinea fata de instructor e alta pe buna dreptate acest instructor are tulburari de comportament vizibile voi special arad ii tineti partea schimband sensul unui semn de circulatie….sper sa publicati acest coment daca sunteti impartiali!!!

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  3 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.