Un incendiu puternic, izbucnit la Secaci, a rănit grav un bărbat și i-a distrus o parte a gospodăriei | Foto-Video

  de Special Arad | 29 octombrie 2018, 1:14 PM | Beliu | Știri Arad

  0

  (foto: ISU Arad)

  Un incendiu devastator a distrus duminică o bună parte a unei gospodării din satul Secaci, aparținător de comuna Beliu, totodată un bărbat fiind grav rănit.

  Astfel, Detașamentul de Pompieri Ineu a fost alertat duminică, în jurul orei 12:00, pentru a interveni la un incendiu ce avea loc la o casă din satul Secaci. La fața locului s-a deplasat de urgență o autospecială de stingere și cinci subofițeri de la Garda nr. 1 de Intervenție Ineu.

  Când echipajul a ajuns la locul intervenției, incendiul se manifesta violent, generalizat la mai multe anexe (magazii) ale locuinței, la o căpiță de fân și la un tractor aflat în curtea gospodăriei. Potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență, incendiul se manifesta violent și propagat pe mai multe direcții, din cauza vântului puternic.

  În urma recunoașterii făcute de către comandatul echipajului ajuns la fața locului, s-a constatat că exista posibilitatea de propagare a flăcărilor la casa de locuit și la alte trei gospodării și anexe ale vecinilor, în vreme ce cea mai apropiată sursă de alimentare cu apă era la 8 km distanță, în localitatea Tăgădău. Din această cauză, forțele și mijloacele de intervenție au fost suplimentate cu încă o autospecială de la Garda nr. 1de Intervenție Ineu, cu o autospecială de la Garda nr. 2 de Intervenție Chișineu-Criș, o autospecială de la Detașamentul Sebiș, o autospecială de primă intervenție și comandă, o autospecială SMURD, un ofițer și zece subofițeri, respectiv o autospecială de la SVSU Craiva.

  Au fost acordate îngrijiri medicale pentru două persoane care au suferit atacuri de panică, respectiv o persoană care a suferit arsuri de gradul I pe mâini și față.

  După aproximativ opt ore de intervenție, incendiul a fost stins, pompierii reușind să limiteze focul și să salveze casa de locuit, dar și casele vecinilor, dar pagubele produse de incendiu sunt foarte mari, potrivit reprezentanților ISU Arad. În incendiu au ars: 600 mp de acoperiș, 1 tractor, 1 instalație de erbicidat, 2 căruțe, 11 tone de porumb, 10 tone de fân, mobilier, lemn de foc și 4 magazii.

  Cauza probabilă a incendiului este „folosirea focului deschis în spații deschise”. În speță, proprietarul a făcut un foc în curte pentru a fierbe mâncare la animalele pe care le deține, a lăsat focul nesupravegheat, deși vântul bătea cu o viteză foarte mare, iar în apropierea locului în care a fost făcut focul se aflau materiale combustibile (fân și lemne) din abundență.

  În ultimele 48 de ore, subunitățile ISU Arad au intervenit pentru stingerea altor 7 incendii de vegetație sau resturi vegetale, în grădini sau în localități, toate provocate de persoane care după ce au dat foc resturilor vegetale, din cauza vântului puternic, au scăpat focul de sub control și doar intervenția pompierilor au făcut ca aceste incendii să nu producă tragedii.

   

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.