sâmbãtã, 15 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Un grup de hackeri pretinde că a spart serverul TikTok. Compania neagă breşa în sistem

  de - | 6 septembrie 2022, 8:56 AM | Internaţional

  0

  TikTok infirmă că ar fi fost victima hackerilor, după ce o grupare a publicat pe un forum o mare cantitate de date despre care spun că au fost obţinute de pe un server al companiei, scrie observatornews.ro.

  Grupul de hackeri, care se intitulează „AgainstTheWest”, a publicat 790GB de date pe un forum, susţinând că au în posesie peste 2 miliarde de înregistrări care conţin date ale utilizatorilor, informaţii statistice şi chiar coduri care aparţin TikTok.

  După o investigaţie internă, nu ar fi fost găsite dovezi ale vreunei breşe. Purtătorul de cuvânt Maureen Shanahan spune că datele publicate de hackeri sunt, în fapt, publice, şi că acestea nu au fost obţine ca urmare a compromiterii infrastructurii companiei.

  De asemenea, oficialii companiei spun că datele utilizatorilor sunt în siguranţă şi că aceştia nu trebuie să ia măsuri speciale de securitate, relatează News.ro. Experţii care au analizat datele par să dea dreptate companiei chineze. Aceştia spun că aparţin într-adevăr TikTok, însă, sunt date disponibile public, cel mai probabil rezultate în urma unor teste.

  Aceiaşi hackeri pretind că au pătruns şi în infrastructura WeChat, de unde au furat informaţii. WeChat nu a răspuns încă acuzaţiilor, iar experţii nu au putut confirma atacul.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.