Un grup de arădeni transmit un mesaj de susținere a valorilor europene, înainte de alegerile pentru Parlamentul European din 26 mai

  de Raluca Medeleanu | 26 aprilie 2019, 1:01 PM | Politikos | Recomandările editorilor

  0

  Mai e exact o lună până la alegerile europarlamentare, din 26 mai. Pe această cale, mai mulți arădeni care s-au implicat în asociația apolitică „Aradul Civic” au realizat un video prin care își doresc să promoveze valorile de unitate ale Uniunii Europene și prin care condamnă orice separatism.

  Menționăm că asociația s-a înființat în 2017, în urma protestelor care au avut loc împotriva infamei ordonanțe cu nr. 13, având ca misiune, alături de celelalte asociații de acest fel din România, printre altele, să apere lupta anti-corupție, valorile democratice și ale statului de drept, independența justiției și să promoveze apartenența României la UE și NATO.

  „Aradul Civic s-a născut pe structura cetățenilor proactivi civic, în perioada emiterii celebrei “OUG 13”, prin unirea legitimă a unor voluntari în jurul unor idei și valori comune de sprijin al statului de drept. Viziunea noastră este o Românie în care politica înseamnă servirea cetățeanului în mod integru și competent și își doresc să vedem în politică oameni care au dovedit onestitate, credibilitate, profesionalism și voluntariat civic.
  Sprijinim orice inițiativă pentru implementarea meritocrației în politică și în ocuparea funcțiilor publice, considerăm vitală curățirea clasei politice de profitori, oportuniști, demagogi, de cei condamnați penal și de cei care, prin acțiunile lor politice iresponsabile, sunt o piedică în calea dezvoltării societății românești.
  La baza unității noastre civice, apolitice, stau câteva întrebări simple: Dacă nu noi, atunci cine ? Dacă nu așa, atunci cum ? Dacă nu acum, atunci când ? Dacă nu pentru asta, atunci pentru ce ?”, spun membrii asociației.

  Pe această cale, îndemnăm și noi arădenii să meargă la vot, pe data de 26 mai 2019!
  De ce să mergi la vot pentru alegerile europene?

  Ca europeni, ne confruntăm cu numeroase provocări, de la migrație până la schimbările climatice, de la șomajul în rândul tinerilor până la protecția datelor. Trăim într-o lume competitivă, tot mai globalizată. În același timp, referendumul privind Brexitul ne-a demonstrat că UE nu este un proiect irevocabil. Și, în timp ce mulți dintre noi luăm democrația de bună, fiind convinși că nu va dispărea niciodată, ea pare să fie supusă unor amenințări tot mai mari, atât în teorie, cât și în practică.

  Alegerile europene vor avea loc între 23 și 26 mai 2019. În perspectiva acestui eveniment, Parlamentul European a început să construiască o comunitate online de susținători ai cauzei mersului la vot. Ideea este de a-i mobiliza pe cetățeni în acțiuni de persuasiune cu privire la importanța alegerilor și la nevoia asumării acestei responsabilități. Pentru informații suplimentare, accesați: https://www.thistimeimvoting.eu

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.