Update Un gimnast arădean își strigă nemulțumirea: „Marius Urzică m-a exclus pe nedrept din lotul pentru Europene”

  de Dan Lazăr | 26 November 2019, 11:50 AM | Sport | Topic special

  0

  Scandalul este la el acasă, de ceva vreme, în curtea gimnasticii românești, care ratează, an de an, obiectivele importante. Arădeanul Adelin Kotrong trage un semnal de alarmă asupra lucrurilor care se întâmplă la lotul național de seniori, afirmând, printre altele, că „viitorul nu sună prea bine”, „nu aș mai putea să colaborez vreodată cu un antrenor care m-a trădat și m-a mințit” sau „deciziile nu se iau pe rezultate și perspectivă, ci pe chestii personale”

  Iată ce spune arădeanul pe un site de socializare: „Vreau sa vă scriu despre rezultatele din ultimii doi ani și perspectivă, pentru că astea mi-au fost spuse mie de către coordonatorul Marius Urzică și nu vreau să cerșesc nimic, ba din contră, nu aș mai putea să colaborez vreodată cu un antrenor care m-a trădat și m-a mințit. O mai spun încă o dată și îmi asum: DECIZIILE ÎN MOMENTUL DE FAȚĂ LA LOTUL NAȚIONAL DE GIMNASTICĂ NU SE IAU PE REZULTATE ȘI PERSPECTIVĂ, CI PE CHESTII PERSONALE”.

  kotrong2

  Vicecampion național după 4 ani de pauză

  Sportivul legitimat la CS Municipal Arad a făcut și o analiză a prestațiilor sale din ultimii doi ani. „2018: Component al echipei României la Europene și al doilea rezultat al echipei prin rezervă la sărituri în ideea în care noi eram 15 și doar 5 făceau deplasarea la concursuri. La Naționale am făcut prima oară 6 aparate după o pauză de 4 ani, în care NU am făcut gimnastică și am venit al doilea din România la individual compus, plus alte 3 medalii câștigate (argint sol, argint cal, bronz bară). La Mondiale am făcut parte din echipă și am «băgat» note la toate aparatele pe care le-am făcut”, a scris Kotrong, referindu-se la sezonul trecut.

  „Dacă nu îmi doream, mai plecam de acasă la 12 ani?”

  „2019: Locul doi la Naționale la sărituri și a treia notă la sol din România, (la alte concursuri nu m-a dus). Anul acesta am fost scos din echipa de Europene cu 4 zile înainte, fără nicio explicație, pur și simplu nu mi-am auzit numele. După Naționale m-a scos din pregătire și m-a trecut pe elemente noi, ca mai apoi cu 4 zile înainte de plecare la Mondiale să îmi spună că trebuie să fac verificare, după 2 săptămâni de făcut elemente. Și trebuia să fac exerciții si verificări. Să nu uităm ca acele note au fost trecute in caiet si notate chiar dacă eu am fost pe elemente cu o zi înainte, explicația a fost că «să văd dacă iți dorești». Și acum întreb eu: dacă nu-mi doream, mai plecam de acasă de la 12 ani? Mai îmi vedeam familia de două ori pe an? Și alte multe sacrificii, bani puțini, să stai într-o cameră de hotel, accidentări etc. Întreb și eu!
  Iar când vine vorba de prespectivă spun doar atât: Sol din 5.9 am făcut doar eu și încă un sportiv anul acesta (am concurat la Cupa Mondială de la Doha), săriturile pe care le sar eu le mai sar doar doi oameni din lot). Iar la cal, în ultimii doi ani putem să numărăm pe degetele de la o mănă câte note de peste 12.7 s-au luat. Pot să spun că la Europene 2018 eu am obținut una dintre ele (când am fost dus la Europene). Nu poți tu ca antrenor să vii să-mi spui asemenea aberații, când alți sportivi nu au prins nici echipa sau nu m-au bătut niciodată. Tot timpul mi s-a spus ca am luat note mari la Naționale anul trecut, dar notele pe care le-am luat la Naționale le-am luat și la Mondiale două săptămâni mai târziu, în afara de cal, unde am ratat și la Naționale l-am reușit. La bară, la verificări, tot timpul îmi dădea note mai mici decât la Mondiale și Cupe Mondiale”, afirmă Adelin Kotrong, pe Facebook.

  kotrong

  Forțat de Urzică, chiar dacă avea dureri la spate

  Am înțeles că mai nou umblă vorba că am fost accidentat la spate… Să vă spun cum stă treaba și cu durerea de spate, am fost în cantonament la Gyor și mă durea spatele foarte tare, asta timp de vreo lună, dar în timpul ăsta făceam și sol și sărituri, mai apoi, într-o zi, nu puteam să fac aterizări la trambulină și mă punea să fac mai multe serii decât ceilalți la cercuri, la cal și balansuri la paralele și ce mai aveam noi acolo, în timp ce alții care stăteau accidentati de mai mult timp, nu le spunea să facă în plus, doar mie. Mă întreba zilnic dacă mi-a trecut, fără sa fac un RMN și făceam doar masaj. Când am spus ca mă tot doare, mi-a spus: «Tragem linie și vedem». Precizez că asta s-a întâmplat după doar o lună. Chestia era una personală! Și acum întreb eu: «Este un antrenor ce perspectivă care dacă în primul an cu echipa s-a venit pe locul 21 iar apoi pe 24, cele mai slabe rezultate? Așa se analizează sportivii, nu după cum sunt îmbrăcați sau dacă au fost accidentați sau nu”.

  UPDATE. Contactat de SpecialArad, sportivul arădean a ținut să scoată în evidență faptul că „nu vreau să «cerșesc» nimic, vreau doar să scot nedreptățile la vedere”. „Vreau să mai amintesc că am revenit în 2016 la lotul național, după patru ani de pauză, în 2017 am «prins» echipa pentru Campionatele Europene, doar că atunci nu era Marius Urzică coordonator. În 2018 am devenit vicecampion național la individual și a fost prima oară când am făcut 6 aparate după revenire…”, ne-a mai declarat Adelin Kotrong.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.