joi, 18 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Un fost polițist a jefuit mai multe farmacii și săli de jocuri în patru luni, la Iași. A furat țigări, Pepsi și Red Bull, dar și sume mari de bani. Judecătorii au fost blânzi

  de Special Arad | 6 decembrie 2022, 10:42 AM | Naţional

  0

  Imagine cu rol ilustrativ

  Un fost polițist s-a specializat în furtul și golirea seifurilor din farmacii și săli de jocuri timp de patru luni. A furat și sume mari de bani, dar de cele mai multe ori a dat rateuri, reușind să fure doar doze de Pepsi, Red Bull și țigări. A fost reținut întâmplător în zona de agrement Palas Mall din Iași, în luna februarie a acestui an. Nu pentru un furt, ci pentru că avea asupra sa un cuțit. Presa locală scrie că judecătorii au fost blânzi cu fostul polițist, iar dosarul urmează să fie preluat de Curtea de Apel, după ce prima sentință a fost atacată de Parchetul de pe lângă Judecătorie.

  Mădălin Silitră fusese agent de poliție rurală în cadrul IPJ Vaslui, în ultima vreme lucrând ca muncitor necalificat în timpul zilei, iar noaptea (respectiv dimineața devreme) a dat mai multe spargeri în câteva farmacii, săli de jocuri, într-un magazin și într-o bancă.

  Prima lovitură a fost dată de acesta la sfârșitul lunii octombrie, anul trecut. A furat dintr-o farmacie seiful în care se aflau 5.151 lei. Cinci zile mai târziu, a spart o sală de jocuri, dar pentru că s-a declanșat sistemul de alarmă, a reușit să fure doar două pachete de Marlboro și a fugit. Peste o săptămână a pătruns într-o altă farmacie și a furat seiful cu 17.000 lei. Ambele farmacii și sala de jocuri de noroc se află pe aceeași stradă, de altfel. Însă după ultimul furt cu succes, fostul polițist a mai forțat ușa frigiderului unui magazin din zona Gării, de unde a furat o doză de Red Bull, relatează Ziarul de Iași.

  Timp de peste trei luni, Silitră nu a mai comis niciun jaf. La mijlocul lui februarie și-a reluat activitatea, fiind însă urmărit constant de ghinion. A forțat ușa unei farmacii cu un levier și a intrat, căutând seiful. Nu l-a găsit, dar tot a provocat pagube evaluate ulterior la 10.000 de lei. După nouă nopți a spart o altă farmacie, dar de data aceasta a abandonat seiful furat, bănuind că este gol. Ca recompensă pentru eșec, tot a furat, în schimb, patru pachete de Kent. După care, în aceeași noapte, și-a încercat norocul și într-o sucursală Alpha Bank, dar a trebuit din nou să renunțe și să fugă.

  O ultimă încercare a fost tot la o sală de jocuri, spartă pe 21 februarie. Din nou, seiful era încastrat în podea și nu a reușit să-l scoată. S-a văzut nevoit, astfel, să plece doar cu țigări și o sticlă de Pepsi.

  A fost prins a doua zi de agenții de securitate Palas Mall, însă nu pentru furt, ci pentru că a adus cu el un cuțit în centrul comercial. Verificările ulterioare ale polițiștilor l-au identificat ca autor al seriei de spargeri.

  Însă a avut noroc și a primit o pedeapsă ușoară, de doar 2 ani și 8 luni de închisoare, cu suspendarea executării pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani și obligația de a plăti despăgubiri totale de aproximativ 50.000 lei societăților comerciale păgubite. Sentința a fost, de altfel, atacată de Parchetul de pe lângă Judecătorie, dosarul urmând să fie preluat de Curtea de Apel, scrie Ziarul de Iași.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.