miercuri, 12 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Un film iranian de la un regizor laureat la Cannes, la Cinema Arta

  de Special Arad | 18 iunie 2018, 12:46 PM | Cultură | Film

  0

  (foto: IMDb)

  Caravana filmelor de la Cannes ajunge din nou la Arad! „A Man of Integrity” (titlul original: „Lerd”) are ca temă mijloacele prin care un regim represiv reușește să aducă la tăcere punctele de vedere dizidente. Filmul va fi proiectat la Cinema Arta joi, 21 iunie, de la ora 20.

  „Se știe că orice cinema art-house care se respectă trebuie să proiecteze film iranian. Iar pentru că la Arta ne place cinema-ul iranian în mod deosebit, anunțăm cu bucurie că în curând ne vom delecta cu ultimul film al regizorului Mohammad Rasoulof, câștigătorul premiului Un Certain Regard în 2017 la Cannes”, anunță organizatorii.

  Biletele pot fi achiziționate de la Cinema Arta, înainte de începerea filmului.

  Preț bilete:
  – 10 lei preț întreg
  – 5 lei preț redus pentru studenți și pensionari
  – 2,5 lei preț redus pentru elevi (cu carnetele vizate la zi)

  Synopsis:

  Un bărbat încearcă să lupte până la capăt pentru dreptate. A fost dat afară pentru că a protestat pentru condițiile de lucru ale muncitorilor dintr-o fabrică, așa că a ales să se mute la țară, încercând să trăiască fără să fie nici victimă, nici agresor.

  Din păcate, nici orășelul în care se hotărăște să deschidă o fermă de pește nu este ferit de aceste reguli: este un oraș al unei întreprinderi, unde o corporație misterioasă și puternică taie și spânzură, și are unele planuri cu terenul protagonistului.

  Evenimentul este organizat de Centrul Municipal de Cultura Arad în colaborare cu Asociaţia CitiZenit şi face parte dintr-o iniţiativă pe termen lung de revitalizare a cinematografelor arădene.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.