„Un film de o tan­drețe discretă”… despre lumea boxului: „Caisă”, la Cinema Arta

  de Special Arad | 2 aprilie 2019, 10:38 AM | Cultură | Film

  0

  Un film cinstit despre costurile personale şi emoționale ale boxului, „Caisă” ne arată în ce chinuri se naște un campion. În box, nu toate luptele se dau în ring. Filmul documentar regizat de Alexandru Mavrodineanu și prezentat în premieră mondială la TIFF 2018 va fi proiectată la Cinema Arta în această seară (2 aprilie), de la ora 20.

  „Un film de o tan­drețe discretă care transpare în pofida mediului sărac din care provine Caisă, a felului direct al antrenorului de a se adresa elevilor și din tot ceea ce înseamnă lumea boxului unde, vorba maestrului Dobre, nu dă nimeni cu o floare în tine“. (Iulia Blaga, Suplimentul de cultură)

  „Caisă” a obținut Premiul pentru cel mai bun film din secțiunea AFF România la Astra Film Festival 2018, Premiul pentru cea mai bună regie la Docuart Fest 2018 și a fost selectat în competiție la ZagrebDOX 2019 și la Thessaloniki Documentary Festival.

  Trailer: bit.ly/CAISAT1

  Într-o sală de antrenament de la marginea Bucureștiului, un antrenor de box (Dumitru Dobre) aflat la sfârşitul carierei lucrează pentru a transforma un grup de copii din medii defavorizate în următorii campioni de juniori. Deziluzionat, dar perseverent, antrenorul Dobre îşi pune speranţele într-un puşti talentat de 13 ani, poreclit Caisă (Cristian Palcuie). Stilul răbdător, observaţional, şi filmarea din mână dezvăluie costurile personale şi emoționale ale boxului, atunci când performanța este atinsă în ciuda realităților aspre ale vieții din afara sălii de sport, prin disciplină dură, spartană.

  Biletele pot fi achiziționate de la Cinema Arta, de luni până joi, între orele 10-17, vineri, între orele 10-14, sau cu 2 ore înainte de începerea filmului. Biletele pot fi rezervate în prealabil pe e-mail, la adresa: [email protected]

  Preț bilete:
  – 12 lei preț întreg
  – 5 lei preț redus pentru elevi, studenți şi pensionari

  Informații la tel. 0257/280526

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.